Меню

Млинці та оладки 26.10.2023

Бабусин рецепт пишних оладок з яблуками

Пишні оладки з яблуками як у бабусі дуже легко приготувати на основі кефіру, яєць та борошна. Кефір може бути не першої свіжості. Якщо кисломолочний продукт стоїть у холодильнику вже 2-3 дні, не виливайте його, приготуйте домашні оладки для всієї родини.

Щоб тісто та оладки стали пишними, додайте розпушувач.

Деякі господині воліють по-старому використовувати харчову соду, але її запах у випічці часом бентежить і після обсмажування оладки можуть навіть потемніти. Щоб такого конфузу з вами не сталося, візьміть звичайний розпушувач для тіста – з ним оладки будуть повітряними, легкими та ароматними.

Родзинкою рецепту стануть прості яблука – просто додайте їх у тісто. З ними оладки будуть ароматними та соковитими. Розібратися з усіма тонкощами вам допоможе цей найкращий рецепт з фото та покроковим приготуванням.

Інгредієнти:

  • кефір – 250 г;
  • яйця курячі – 1 шт.
  • цукор – 2 ст. л.
  • борошно пшеничне – 150 г.
  • розпушувач для тесту — 0,5 ч. л.
  • яблука – 70 г.
  • олія – 3-4 ст. л
  • сіль — 1 щіпка.

продукти

Як приготувати смачні та пишні оладки з яблуками як у бабусі

Підготуйте всі інгредієнти за списком та приступайте до приготування. Витягніть яйця з холодильника заздалегідь. Щоб вони стали кімнатної температури. З холодними яйцями оладки не будуть пишними. До яєць всипте трохи цукру та щіпку солі. Багато цукру не кладіть, оладки можуть розтікатися по сковорідці – як то кажуть «плисти». Солодощі оладкам можна надати в кінці — подаючи їх з медом або варенням.

яйце

 

Енергійно збовтайте яєчну суміш за допомогою вінчика, щоб цукор та сіль розчинилися.

яйця

Влийте в тісто кефір кімнатної температури, розмішайте до однорідності.

кефір

Тепер всипте просіяне борошно, разом з ним і розпушувач.

пишні оладки з яблуками

Перемішайте тісто вінчиком, щоб видалити всі грудочки. За консистенцією тісто буде як густа сметана.

тісто

Почистіть яблука від шкірки, наріжте невеликими кубиками і всипте в тісто, перемішайте до однорідності.

яблука в тісті

Розігрійте олію на сковороді, увімкнувши середній вогонь, ложкою наливайте оладки, почніть смажити, трохи зменшивши потужність вогню.

пишні оладки з яблуками

Через 2-3 хвилини переверніть оладки і смажте зі зворотного боку. У процесі обсмажування оладки поступово ставатимуть пишними, зростуть навіть.

пишні оладки з яблуками

Готові смажені оладки з яблуками подавайте до столу.

Приємного вам апетиту!

пишні оладки з яблуками

Коментарі до статті: 1
  1. Михайло

    Ці оладки – справжня знахідка! Їхній ніжний смак і аромат яблук створюють ідеальний образ сніданку чи полуденного перекусу. Змішавши кефір із яйцем, додавши трішки цукру та борошна, я отримав смачне тісто. Не забувайте про розпушувач – він додасть пухкості оладкам. Шматочки яблук надають особливий смак. Смажте на олії до золотистої скоринки. Це простий рецепт, але результат вражає! Діліться своїми враженнями. Смачного!

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons