Меню

Десерти 28.04.2024

Згущене молоко по-домашньому — дуже простий та легкий рецепт

Згущене молоко по-домашньому

Згущене молоко часто використовується при приготуванні кондитерських виробів і десертів. Його додають у чай, настій цикорію або у каву. Не проблема купити його в магазині, але ще краще та корисніше приготувати його вдома.

Жирність молока не така важлива, але при використанні молока з високою концентрацією жиру молоко стає більш калорійним.

Готується молоко по-домашньому досить легко, а на смак його не відрізнити від магазинного. Переконайтеся у цьому самі!

 

Продукти:

  • Молоко питне 3,2% — 1 склянка
  • Молоко сухе – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка

Згущене молоко в домашніх умовах, рецепт з фото покроково

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Змішати цукор та сухе молоко.

цукор і молоко

Суміш розвести питним молоком так, щоб не було грудочок.

молоко

Каструльку поставити на слабкий вогонь, при інтенсивному помішуванні довести масу до кипіння і, не припиняючи помішування, поварити близько 12 хвилин. Якщо масу переварити, вона почне комкуватися. Суміш просто має загуснути.

Згущене молоко по-домашньому

Готове згущене молоко остудити в тому ж посуді.

Згущене молоко по-домашньому

 

Перелити молоко у баночку для зберігання, закрити кришкою та помістити в холодильник. З вказаної кількості продуктів вийде близько 350-380 г згущеного молока.

Згущене молоко по-домашньому
Згущене молоко по-домашньомуЗгущене молоко по-домашньому

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons