Олександрійське тісто для пасок на Великдень
На Великдень я щороку готую найсмачнішу, на мою думку, паску «Олександрійська». Тісто для неї досить трудомістко готується, але паска виходить дуже смачною.
За класичним рецептом Олександрійський паску слід робити з топленого молока, я ж використовую звичайне. Лікер і коньяк в тісто я не додаю, це стосується і апельсинової цедри і кориці, так як в нашій сім’ї ніхто такі специфічні добавки не любить. Паска виходить дуже м’якою, повітряною та смачною. Якщо ви її ніколи не пекли, то раджу це виправити, тим паче скоро Великдень.
Олександрійське тісто для пасок, рецепт покроково з фото
Необхідні інгредієнти:
- коров’яче молоко – 125 мілілітрів;
- яйця – 2-3 штуки;
- будь-які дріжджі – 10-15 г;
- якісне вершкове масло – приблизно 70 г;
- звичайний чи коричневий цукор – 60 грам;
- родзинки – жменя;
- борошно — 350-400 грам.
Олександрійська паска рецепт з фото покроково та докладно
Спочатку нагрійте молоко. Для цього вилийте 125 мл молока в будь-яку ємність і нагрійте його. Врахуйте, воно має бути близько 34 градусів, тому не перегрійте його. Якщо раптом така неприємність трапилася, тоді трохи остудіть молоко.
Тепер всипте в нього 7 г цукру, викладіть дріжджі і вінчиком розмішайте.
В окремій ємності перемішайте курячі яйця із цукром.
Тепер влийте молочну масу та перемішайте.
Розтопіть масло і влийте його до основного тіста. Розмішайте тісто і залиште його на 9-12 годин, можна на ніч.
Потім перемішайте тісто і всипте борошно в нього. Руками потрібно добре замісити тісто. Краще витратити на цю процедуру хвилини три, щоб справді добре вимісити тісто.
Миску накрийте рушником, залиште у теплому місці.
Через 30-50 хвилин тісто «виросте». Викладіть у нього ізюм.
Розкладіть у форми. Залишіть їх на кілька хвилин, обов’язково накривши рушником.
Тепер, коли тісто неабияк підійшло у формах, відправте їх у духову шафу на 30 хвилин. Температуру оберіть 180 градусів.
Паску «Олександрійська» змастіть глазур’ю, декоруйте на свій розсуд.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!