Ну, дуже смачна паска з коньяком та асорті з цукатів
Немає смачнішої паски на свято Великодня, ніж паска приготована люблячими та турботливими руками.
Крім продуктів необхідних для випікання пасок з коньяком, не забудьте додати в тісто любов до ваших ближніх. Тоді паска вдасться на славу, а на всіх, хто її спробує, чекає Боже благословення і любов.
Необхідні продукти:
Для тіста
- Дріжджі (свіжі) – 25 гр.
- Дріжджі (сухі) – 1 чай. лож.
- Борошно — 900-950 грн.
- Маргарин (або вершкове масло) — 150 гр.
- Молоко – 300 мл
- Яйця – 3-4 шт.
- Цукор — 200 гр.
- Ванільний цукор – пакетик
- Сіль – невелика дрібка
- Коньяк – 1,5 ст. лож.
- Цукати – 50 грн.
- Родзинки – 80 гр.
- Курага – 30 грн.
- Сушена вишня – 30 гр.
- Сушена диня та ананас – 30 гр.
Для глазурі
- Білок – 1 шт.
- Цукор — 70 гр.
- Ванілін
- Лимонний сік – 1 чай. лож.
- Олія для змащення
Смачна паска з коньяком, рецепт з фото покроково в домашніх умовах
Як приготувати паску
Перед тим як притупити до процесу приготування, вимийте руки та обличчя. Потім перехрестіться і попросіть Божої допомоги у вашій праці та починанні. Тепер можна приступати.
Приготувати опару: розвести живі дріжджі теплому молоці. Всипати ложку цукру.
Щоб випічка була повітрянішою і довго не черствіла, додати в тісто ще гранульовані дріжджі.
Всипати 1 склянку борошна і все ретельно перемішати.
Накрити посуд із опарою кухонним рушником і помістити на 20-30 хвилин у тепле приміщення. На її поверхні має з’явитися пінна «шапка».
Збити яйця з сіллю, цукром і ванільним цукром до розчинення цукрових кристаликів.
Яєчну масу влити в опару, що підійшла. Додати запарені та промиті родзинки.
Цукати та сухофрукти трохи подрібнити і також додати до тіста.
Розтопити маргарин або вершкове масло, і трохи охолодивши, влити в основну суміш.
Додати в тісто коньяк, щоб надати тісту особливий аромат.
Невеликими порціями всипати просіяне борошно.
Порада: щоб випічка була повітряною, бажано борошно просівати незадовго до замісу тіста.
Замісити м’яке, приємне на дотик тісто, яке не повинно прилипати до рук.
Час замісу має значення: чим воно довше, тим тісто буде пористіше, а паски – повітряніші. Тому місити тісто рекомендується щонайменше 15-20 хвилин.
Посуд із тістом накрити знову рушником і помістити в тепле і без протягів місце. Здобне тісто має збільшитися обсягом вдвічі – тричі. Час підйому може змінюватись в залежності від температури приміщення (80-90 хвилин).
Високі форми застелити харчовим папером і змастити маслом. Розім’яти тісто, що підійшло, і поділити на порції. Підготовлені форми наполовину заповнити тістом. Поверхню заготовок змастити невеликою кількістю рослинної олії.
Залишити на 35-40 хвилин, щоб тісто знову «підійшло». Помістити форми з тістом в гарячу духовку, з температурою 180 градусів. Випікати до гарної скоринки, приблизно 40-50 хвилин (залежить від розміру паски).
Білкова глазур
Для прикраси паски приготувати білкову глазур. Білок (з холодильника) протягом 1-2 хвилин збити. Додати лимонний сік, цукор та ванілін. Збити міксером до стійкої маси.
Спечену великодню паску, рецепт з фото з коньяком, охолодити у формі. Акуратно витягти і прикрасити глазур’ю.
Трохи білкової маси підфарбувати у різні кольори (використовуючи харчові барвники). На поверхню паски з сухофруктами нанести за допомогою пензлика малюнок (який підкаже фантазія).
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!