Меню

Великдень 13.04.2024

Ну, дуже смачна паска з коньяком та асорті з цукатів

паска з коньяком

Немає смачнішої паски на свято Великодня, ніж паска приготована люблячими та турботливими руками.

Крім продуктів необхідних для випікання пасок з коньяком, не забудьте додати в тісто любов до ваших ближніх. Тоді паска вдасться на славу, а на всіх, хто її спробує, чекає Боже благословення і любов.

 Я ж просто ділюся з вами смачним рецептом тіста в яке додамо сухофрукти і зовсім трохи коньяку, паска від цього набуде просто приголомшливий аромат і смак.

Необхідні продукти:

Для тіста

  • Дріжджі (свіжі) – 25 гр.
  • Дріжджі (сухі) – 1 чай. лож.
  • Борошно — 900-950 грн.
  • Маргарин (або вершкове масло) — 150 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Яйця – 3-4 шт.
  • Цукор — 200 гр.
  • Ванільний цукор – пакетик
  • Сіль – невелика дрібка
  • Коньяк – 1,5 ст. лож.
  • Цукати – 50 грн.
  • Родзинки – 80 гр.
  • Курага – 30 грн.
  • Сушена вишня – 30 гр.
  • Сушена диня та ананас – 30 гр.

Для глазурі

  • Білок – 1 шт.
  • Цукор — 70 гр.
  • Ванілін
  • Лимонний сік – 1 чай. лож.
  • Олія для змащення

Смачна паска з коньяком, рецепт з фото покроково в домашніх умовах

Як приготувати паску

Перед тим як притупити до процесу приготування, вимийте руки та обличчя. Потім перехрестіться і попросіть Божої допомоги у вашій праці та починанні. Тепер можна приступати.

Приготувати опару: розвести живі дріжджі теплому молоці. Всипати ложку цукру.

опара
Щоб випічка була повітрянішою і довго не черствіла, додати в тісто ще гранульовані дріжджі.

опара
Всипати 1 склянку борошна і все ретельно перемішати.

борошно
Накрити посуд із опарою кухонним рушником і помістити на 20-30 хвилин у тепле приміщення. На її поверхні має з’явитися пінна «шапка».

дріжджі
Збити яйця з сіллю, цукром і ванільним цукром до розчинення цукрових кристаликів.

яйця
Яєчну масу влити в опару, що підійшла. Додати запарені та промиті родзинки.

ізюм
Цукати та сухофрукти трохи подрібнити і також додати до тіста.

асорті з цукатів
Розтопити маргарин або вершкове масло, і трохи охолодивши, влити в основну суміш.

розтоплене масло
Додати в тісто коньяк, щоб надати тісту особливий аромат.

коньяк в тісто
Невеликими порціями всипати просіяне борошно.

Порада: щоб випічка була повітряною, бажано борошно просівати незадовго до замісу тіста.

борошно

Замісити м’яке, приємне на дотик тісто, яке не повинно прилипати до рук.

Час замісу має значення: чим воно довше, тим тісто буде пористіше, а паски – повітряніші. Тому місити тісто рекомендується щонайменше 15-20 хвилин.

паска з коньяком тісто
Посуд із тістом накрити знову рушником і помістити в тепле і без протягів місце. Здобне тісто має збільшитися обсягом вдвічі – тричі. Час підйому може змінюватись в залежності від температури приміщення (80-90 хвилин).

підійшло тісто
Високі форми застелити харчовим папером і змастити маслом. Розім’яти тісто, що підійшло, і поділити на порції. Підготовлені форми наполовину заповнити тістом. Поверхню заготовок змастити невеликою кількістю рослинної олії.

паска з коньяком
Залишити на 35-40 хвилин, щоб тісто знову «підійшло». Помістити форми з тістом в гарячу духовку, з температурою 180 градусів. Випікати до гарної скоринки, приблизно 40-50 хвилин (залежить від розміру паски).

Білкова глазур

Для прикраси паски приготувати білкову глазур. Білок (з холодильника) протягом 1-2 хвилин збити. Додати лимонний сік, цукор та ванілін. Збити міксером до стійкої маси.

глазур
Спечену великодню паску, рецепт з фото з коньяком, охолодити у формі. Акуратно витягти і прикрасити глазур’ю.

паска з коньяком
Трохи білкової маси підфарбувати у різні кольори (використовуючи харчові барвники). На поверхню паски з сухофруктами нанести за допомогою пензлика малюнок (який підкаже фантазія).

паска з коньяком паска з коньяком та цукатами

паска з коньякомпаска з коньяком

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons