Ванільне морозиво з молока та жовтків! Дуже смачний та простий рецепт
У спеку тема прохолодних напоїв та морозива дуже актуальна. Звичайно, купити морозиво простіше в магазині, але той, хто піклується про здорове харчування та корисні продукти для дітей, обов’язково приготує його своїми руками.
Це не складно та досить швидко. Основний час йде на замерзання. У такому морозиві немає жодних хімічних добавок: підсилювачів смаку, консервантів та стабілізаторів. Ваші близькі вам будуть вдячні!
Складові:
- Молоко – 0,5 л
- Цукор-пісок – 50 г
- Крохмаль кукурудзяний – 25 г
- Цукор ванільний – 10 г
- Жовтки яєчні – 1 шт.
Ванільне морозиво з молока та жовтків в домашніх умовах
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Змішати 130 мл молока із крохмалем.
З’єднати 370 мл молока з 40 г цукру і поварити суміш протягом 5 хвилин.
У гарячий молочний сироп при інтенсивному помішуванні влити крохмаль, довести до кипіння, зменшити нагрів і поварити протягом 3-4 хвилин. Посуд зняти з вогню, всипати ванільний цукор і добре перемішати. Масу охолодити.
До жовтка додати цукор, що залишився.
Суміш розтерти.
Додати жовткову масу до молочної.
Все добре перемішати.
Розкласти суміш у силіконові форми.
Поставити форми в морозильну камеру холодильника і заморозити.
Акуратно витягти морозиво з форм і розкласти по сервіровочних тарілках.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!