Конфітюр із порічки на зиму: для начинки тортів, тістечок, різної випічки
Цей простий рецепт, обов’язково, знадобиться не тільки початківцю кондитеру, а й домашньому кулінару-аматору. Конфітюр з порічки на зиму готується дуже просто і до того ж швидко.
У його складі є лише доступні продукти, які, напевно, є на вашій кухні. Заготівля з червоної смородини відмінно підійде для прошарку тортів, як начинка для пирогів, пиріжків, тортів, тістечок, для приготування різних десертів.
Інгредієнти:
- Смородина червона 350 г
- Цукор 100-150 г
- Вода 50 г
- Крохмаль кукурудзяний 20 г
- Лимонна кислота 1 щіпка
Конфітюр із порічки на зиму, покроковий рецепт з фото
- Час приготування: 20 хвилин
- Вихід: 200 г
Смородину переберіть. Видаліть листочки, обірвіть ягідки від грона. Пересипте в друшляк і добре промийте холодною проточною водою. Декілька разів струсіть, щоб пішла зайва рідина.
Смородину пересипте в товстостінний посуд для варіння. Всипте цукор. Його кількість можна збільшити, якщо ягоди надто кислі. Встановити на невеликий вогонь. Помішуючи дерев’яною лопаткою, прогрійте до кипіння. Варіть 2-3 хвилини на маленькому вогні. Прослідкуйте, щоб весь цукор повністю розчинився.
Зніміть сотейник із вогню та подрібніть ягоди занурювальним блендером.
Протріть через дрібне ситечко, щоб видалити шкірку та кісточки.
Крохмаль пересипте в чашку. Влийте холодну кип’ячену воду. Перемішайте до однорідності. Картопляний крохмаль не підходить для приготування конфітюру.
Протерту смородину поверніть назад у сотейник. Додайте щіпку лимонної кислоти. Надішліть на помірний вогонь і доведіть до кипіння.
Готуйте на маленькому вогні, помішуючи, до загустіння. Достатньо 2-3 хвилини, щоб смородинова маса загуснула.
Гарячий конфітюр перелийте в чистий сухий посуд. Накрийте в контакт харчовою плівкою і залиште на кухні до повного остигання.
Для збереження конфітюру з порічки на зиму, перемістіть в чисту суху простерилізовану баночку і закрийте герметично кришкою.
Конфітюр із червоної смородини готовий.
Можна розпочинати роботу. Смачних вам десертів!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!