Меню

Рецепти на зиму 16.06.2024

Конфітюр із порічки на зиму: для начинки тортів, тістечок, різної випічки

Цей простий рецепт, обов’язково, знадобиться не тільки початківцю кондитеру, а й домашньому кулінару-аматору. Конфітюр з порічки на зиму готується дуже просто і до того ж швидко.

У його складі є лише доступні продукти, які, напевно, є на вашій кухні. Заготівля з червоної смородини відмінно підійде для прошарку тортів, як начинка для пирогів, пиріжків, тортів, тістечок, для приготування різних десертів.

Інгредієнти:

  • Смородина червона 350 г
  • Цукор 100-150 г
  • Вода 50 г
  • Крохмаль кукурудзяний 20 г
  • Лимонна кислота 1 щіпка

порічка

Конфітюр із порічки на зиму, покроковий рецепт з фото

  • Час приготування: 20 хвилин
  • Вихід: 200 г

Смородину переберіть. Видаліть листочки, обірвіть ягідки від грона. Пересипте в друшляк і добре промийте холодною проточною водою. Декілька разів струсіть, щоб пішла зайва рідина.

порічка

Смородину пересипте в товстостінний посуд для варіння. Всипте цукор. Його кількість можна збільшити, якщо ягоди надто кислі. Встановити на невеликий вогонь. Помішуючи дерев’яною лопаткою, прогрійте до кипіння. Варіть 2-3 хвилини на маленькому вогні. Прослідкуйте, щоб весь цукор повністю розчинився.

вареня з порічки

Зніміть сотейник із вогню та подрібніть ягоди занурювальним блендером.

вареня з порічки

Протріть через дрібне ситечко, щоб видалити шкірку та кісточки.

вареня з порічки

Крохмаль пересипте в чашку. Влийте холодну кип’ячену воду. Перемішайте до однорідності. Картопляний крохмаль не підходить для приготування конфітюру.

крохмаль

Протерту смородину поверніть назад у сотейник. Додайте щіпку лимонної кислоти. Надішліть на помірний вогонь і доведіть до кипіння.

вареня з порічки

Готуйте на маленькому вогні, помішуючи, до загустіння. Достатньо 2-3 хвилини, щоб смородинова маса загуснула.

конфітюр з порічки

Гарячий конфітюр перелийте в чистий сухий посуд. Накрийте в контакт харчовою плівкою і залиште на кухні до повного остигання.

конфітюр з порічки

Для збереження конфітюру з порічки на зиму, перемістіть в чисту суху простерилізовану баночку і закрийте герметично кришкою.

конфітюр з порічки на зиму

Конфітюр із червоної смородини готовий.

конфітюр з порічки на зиму

Можна розпочинати роботу. Смачних вам десертів!

конфітюр з порічки на зиму

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons