Меню

Рецепти на зиму 25.06.2023

Варення з червоної смородини та апельсинів

варення з порічок

Варення з порічок та апельсинів має дуже гарний червоний колір, а при застиганні набуває желеподібної консистенції. Дуже смачно!

Варіантів варення з порічки досить багато, але одним з найсмачніших є джем-асорті зі смородини та апельсинів. Апельсини – природний ароматизатор, який може ушляхетнити смак будь-якого солодкого закочення.

 

Продукти:

  • Смородина червона – 1 кг
  • Апельсини – 500 г
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Варення з червоної смородини та апельсинів на зиму, простий а смачний рецепт з фото

  • Час підготовки – 20 хвилин
  • Час приготування – 45 хвилин
  • Вихід – 2 л 200 мл

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

порічки й апельсин

Смородину викласти в друшляк, ретельно промити під проточною водою, дати стекти рідини та обірвати з кистей.

порічка

Ягоди пропустити через м’ясорубку.

варення з порічок

Апельсини вимити, обсушити, розрізати на часточки разом із цедрою та видалити кісточки.

апельсини

Апельсини також пропустити через м’ясорубку.

апельсини

Смородинове та апельсинове пюре перекласти в об’ємну миску і додати цукор.

варення з порічок та апельсинів

Все перемішати та залишити на 30 хвилин для виділення соку.

варення з порічок та апельсинів

Перекласти масу у варильну ємність.

варення з порічок та апельсинів

Посуд поставити на вогонь, довести вміст до кипіння і слабкому вогні потомити протягом 10 хвилин.

варення з порічок та апельсинів

Розкласти варення з червоної смородини та апельсинів в стерилізовані банки і закупорити кришками.

варення з порічок та апельсинів

Зберігати варення з червоної смородини на зиму, за простим рецептом, в прохолодному місці.

варення з порічок та апельсинів
варення з порічокварення з порічок

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons