Варення з червоної смородини та апельсинів
Варення з порічок та апельсинів має дуже гарний червоний колір, а при застиганні набуває желеподібної консистенції. Дуже смачно!
Варіантів варення з порічки досить багато, але одним з найсмачніших є джем-асорті зі смородини та апельсинів. Апельсини – природний ароматизатор, який може ушляхетнити смак будь-якого солодкого закочення.
Продукти:
- Смородина червона – 1 кг
- Апельсини – 500 г
- Цукор-пісок – 1,5 кг
Варення з червоної смородини та апельсинів на зиму, простий а смачний рецепт з фото
- Час підготовки – 20 хвилин
- Час приготування – 45 хвилин
- Вихід – 2 л 200 мл
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Смородину викласти в друшляк, ретельно промити під проточною водою, дати стекти рідини та обірвати з кистей.
Ягоди пропустити через м’ясорубку.
Апельсини вимити, обсушити, розрізати на часточки разом із цедрою та видалити кісточки.
Апельсини також пропустити через м’ясорубку.
Смородинове та апельсинове пюре перекласти в об’ємну миску і додати цукор.
Все перемішати та залишити на 30 хвилин для виділення соку.
Перекласти масу у варильну ємність.
Посуд поставити на вогонь, довести вміст до кипіння і слабкому вогні потомити протягом 10 хвилин.
Розкласти варення з червоної смородини та апельсинів в стерилізовані банки і закупорити кришками.
Зберігати варення з червоної смородини на зиму, за простим рецептом, в прохолодному місці.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!