Меню

Рецепти на зиму 25.06.2023

Медові абрикоси в сиропі на зиму, рецепт без стерилізації

Абрикоси в сиропі з тонким смаком кориці – ідеальне поєднання. Абрикоси можна з задоволенням їсти, додавати в десерти, а сиропом прошаровувати торти або робити з нього смачний напій.

Солодкі, ароматні, з насиченим медовим запахом абрикоси, забираємо із собою у зимові холоди – робимо чергову заготівлю – абрикоси у сиропі. Для пікантності збагачуємо сироп ненав’язливим ароматом кориці – виходить ідеально.

Такі часточки абрикос стануть ідеальним десертом, ними можна прошаровувати бісквіти, подавати в супроводі до морозива. Дорослі можуть полити абрикоси улюбленим лікером – вийде десерт, не гірший за ресторанний. А ось сироп можна розбавити водою та отримати відмінний напій.

 

Інгредієнти:

  • абрикоси – 380 г
  • цукор – 220 г
  • кориця – 1 паличка
  • вода.

  • абрикосиВихід – 1 баночка 0,5 л.

Абрикоси в сиропі на зиму, рецепт з фото покроково без стерилізації

Готуємо усі продукти за списком. Беремо ароматні солодкі, що пахнуть медом абрикоси. У таких абрикос кісточка з легкістю відокремлюється від м’якоті. Перебираємо абрикоси, відкидаємо зіпсовані та м’яті, що залишилися, промиваємо під прохолодною водою. Просушуємо кухонним рушником.

абрикоси

 

Тепер трохи набираємось терпіння — чистимо абрикос від кісточки, робиться це легко, але трохи займає час. Отже, кісточки викидаємо, а м’якуш готуємо для наступного процесу.

абрикоси

Стерилізуємо пів-літрову банку на пару або вибираємо більш зручний метод стерилізації для себе. Не забуваємо про кришечки – опускаємо їх у киплячу воду, даємо три хвилини, витягаємо. Гарячу пропарену банку наповнюємо підготовленими абрикосовими часточками.

абрикоси в банці

На плиті доводимо до кипіння чисту воду, заливаємо абрикоси. Накидаємо на банку кришку, даємо настоятися приблизно десять хвилин.

паримо абрикоси

Через десять хвилин зливаємо злегка забарвлену воду в сотейник — банку беремо прихватками, а на шийку банки одягаємо спеціальну кришку з отворами. Таким чином, у нас виходить необхідна кількість води для сиропу. Тепер всипаємо в сотейник цукровий пісок, кладемо буквально одну паличку кориці. Відправляємо сотейник на плиту, кип’ятимо сироп приблизно 3-4 хвилини, наприкінці варіння паличку кориці відфільтровуємо та викидаємо.

сироп

Сироп повертаємо у банки, заливаємо пропарені абрикосові часточки. Герметично закупорюємо баночки кришками. Перевіримо точність нашого заходу сонця, щоб згодом не було неприємних сюрпризів – кладемо банку на бік, дивимося, щоб повітря і рідина не просочувалися крізь кришку.

абрикоси в сиропі на зиму

Ставимо баночку з абрикосами в затишне місце, перевернувши догори дном, укриваємо теплою ковдрою, залишаємо на добу.

абрикоси в сиропі на зиму

Після остигання переставляємо заготівлю туди, де зберігається ваша консервація, це має бути темне та прохолодне місце.

абрикоси в сиропі на зиму

Приємного вам апетиту!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons