Медові абрикоси в сиропі на зиму, рецепт без стерилізації
Абрикоси в сиропі з тонким смаком кориці – ідеальне поєднання. Абрикоси можна з задоволенням їсти, додавати в десерти, а сиропом прошаровувати торти або робити з нього смачний напій.
Солодкі, ароматні, з насиченим медовим запахом абрикоси, забираємо із собою у зимові холоди – робимо чергову заготівлю – абрикоси у сиропі. Для пікантності збагачуємо сироп ненав’язливим ароматом кориці – виходить ідеально.
Інгредієнти:
- абрикоси – 380 г
- цукор – 220 г
- кориця – 1 паличка
- вода.
Абрикоси в сиропі на зиму, рецепт з фото покроково без стерилізації
Готуємо усі продукти за списком. Беремо ароматні солодкі, що пахнуть медом абрикоси. У таких абрикос кісточка з легкістю відокремлюється від м’якоті. Перебираємо абрикоси, відкидаємо зіпсовані та м’яті, що залишилися, промиваємо під прохолодною водою. Просушуємо кухонним рушником.
Тепер трохи набираємось терпіння — чистимо абрикос від кісточки, робиться це легко, але трохи займає час. Отже, кісточки викидаємо, а м’якуш готуємо для наступного процесу.
Стерилізуємо пів-літрову банку на пару або вибираємо більш зручний метод стерилізації для себе. Не забуваємо про кришечки – опускаємо їх у киплячу воду, даємо три хвилини, витягаємо. Гарячу пропарену банку наповнюємо підготовленими абрикосовими часточками.
На плиті доводимо до кипіння чисту воду, заливаємо абрикоси. Накидаємо на банку кришку, даємо настоятися приблизно десять хвилин.
Через десять хвилин зливаємо злегка забарвлену воду в сотейник — банку беремо прихватками, а на шийку банки одягаємо спеціальну кришку з отворами. Таким чином, у нас виходить необхідна кількість води для сиропу. Тепер всипаємо в сотейник цукровий пісок, кладемо буквально одну паличку кориці. Відправляємо сотейник на плиту, кип’ятимо сироп приблизно 3-4 хвилини, наприкінці варіння паличку кориці відфільтровуємо та викидаємо.
Сироп повертаємо у банки, заливаємо пропарені абрикосові часточки. Герметично закупорюємо баночки кришками. Перевіримо точність нашого заходу сонця, щоб згодом не було неприємних сюрпризів – кладемо банку на бік, дивимося, щоб повітря і рідина не просочувалися крізь кришку.
Ставимо баночку з абрикосами в затишне місце, перевернувши догори дном, укриваємо теплою ковдрою, залишаємо на добу.
Після остигання переставляємо заготівлю туди, де зберігається ваша консервація, це має бути темне та прохолодне місце.
Приємного вам апетиту!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!