Царська сирна пасха, найсмачніші рецепти
Три способи приготування смачної сирної паски з покроковими фото. Пропонуємо приготувати заварну сирну паску, в сирому вигляді і на завершення рецепт: «Царської сирної пасхи».
Сирна паска, рецепти з фото покроково
За традицією, окрім смачної паски та яєць, на великодній стіл потрапляє дуже смачний та солодкий десерт, який називається паска з сиру. Готується вона за різними рецептами, може бути сирою, вареною і навіть запеченою в духовці. Ми пропонуємо вам рецепти з покроковими фото сирної паски у сирому вигляді, а також заварну сирну пасху.
Заварна сирна пасказ родзинками та мигдалем, рецепт з фото на Великдень
Особливий тон задає розпарений мигдаль, який трохи помітно, але дуже приємно похрумтить у сирній масі.
Інгредієнти:
- Сир – 400 гр. (2 пачки)
- Сметана – 100 грн.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 120-150 гр.
- Жовтки — 2 шт.
- Мигдаль не смажений — приблизно півсклянки
- Родзинки – ½ склянки
- Ванільний цукор – 1 чайна ложка
- Кориця мелена – 1 щіпка
Рецепт сирної пасхи вареної покроково:
Очистіть мигдалеві горіхи. Для цього потрібно залити окропом і потримати буквально хвилину. Після цього горішки самі з лушпиння вискакують, тільки тримайте!
Дрібно порубайте мигдаль ножем. Найзручніший спосіб – це взяти широкий ніж та роздавити горіх, як кухарі тиснуть зубчик часнику. Потім їх можна нарізати досить легко.
Родзинки добре промийте, залийте окропом, потримайте пару хвилин, злийте воду, а сухофрукт обсушіть на паперовій серветці. Родзинки можуть бути будь-якого кольору, який вам подобається, головне, щоб без кісточок.
Викладіть сир у каструльку, в якій паску варитимете.
Можна протерти його через сито, щоб він став одноріднішим, а можна збити блендером, вийде м’яка, ніжна маса.
Додайте сметану, продовжуйте змішувати.
Тепер масло. Воно має бути дуже м’яким. Якщо ви забули витягнути його з морозилки заздалегідь, то наріжте дрібними кубиками, процес розморожування піде набагато швидше.
Всипте цукор. Можна більше, якщо хочете зовсім солодку паску.
Відокремте жовтки від білків. Додати жовтки в масу. Білки потім можуть піти на приготування, наприклад, безе. Перевірено, з двох штук виходить цілих 12 невеликих, але дуже смачних безе!
Викладіть у готову однорідну масу всі смачні добавки: мигдаль, родзинки, ванілін та корицю.
Поставте каструлю на маленький вогонь. Безперервно помішуйте ложкою.
Коли маса закипить (з’явиться багато бульбашок, що вистрілюють на всі боки), вимкніть плиту.
Остудити сирну паску потрібно швидко в тазику з холодною водою, можна з льодом, щоб паска придбала густішу консистенцію. Перемішайте.
Зберіть пасочницю.
Вистеліть її змоченою в кип’яченій воді і добре віджатий марлею в 2 шари. Кінці марлі повинні звисати, щоб можна було ними повністю закрити зверху пасочницю.
Наповніть ємність сирною масою догори.
Накрийте кінцями марлі, а зверху встановіть рамку та покладіть кришечку. Або зберіть пасочницю за вашою конструкцією.
Якщо форми для паски з сиру немає взагалі, то застелите марлею друшляк або сито, а зверху накрийте тарілкою. Поставте в холодильник, а зверху покладіть гніт. Можна банку з водою, у нас знайшлася півлітрова коробочка вершків. Простояти там вона має не менше 12 годин.
На другий день вийміть сирну паску за нашим рецептом, розкрийте кінці марлі зверху.
Переверніть її на тарілку, враховуючи, що як ви її зараз поставите, так і стоятиме, зрушити вже не вийде. Тому розраховуйте, де у вас є центр страви. Обережно розберіть пасочницю. Також дуже обережно та повільно, щоб не пошкодити малюнок, зніміть марлю.
Заварну сирну пасху можна якось додатково прикрасити, щоб вона стала яскравішою. Наприклад, краї тарілки розмалювати гелевими харчовими олівцями, струсивши тюбики перед використанням. На самий верх можна капнути трохи глазурі від паски і насипати кондитерської посипки.
Подавайте сирну паску варену з родзинками та мигдалем до великоднього столу. Христос Воскрес і приємного апетиту!
Сирна пасха «Царська»: рецепт з фото покроково
Великодня сирна паска має відмінну особливість – вона готується з додаванням яєць та сметани, які попередньо потрібно «заварити». Саме завдяки цим інгредієнтам готовий десерт стає неперевершеним на смак.
Інгредієнти:
- — 500 грам сиру,
- — 2 курячі яйця,
- — 150 грам цукру,
- — 125 грам сметани,
- — 80 грам вершкового масла (краще домашнього),
- — ¼ чайної ложки ваніліну,
- — жменя ізюму,
- — жменя грецьких горішків
«Царська» сирна паска приготування:
У ківш із тефлоновим покриттям вбиваємо яйця.
До них додаємо: цукор, ванілін та сметану.
Ставимо ківш на слабкий вогонь і доводимо майже до кипіння. Потім вимикаємо вогонь і даємо яєчній суміші трохи охолонути.
Сир перекладаємо в миску.
До нього додаємо масло, яєчну суміш, родзинки та очищені заздалегідь волоські горішки.
За допомогою занурювального блендера доводимо всі компоненти до однорідного стану.
Після цієї процедури, грудочок не повинно бути.
Візьмемо пластикову форму для сирної паски, застелимо її марлею.
Викладемо сирну масу у форму, зверху поставимо банку з водою або будь-який інший вантаж.
Через добу знімемо форму і подамо царську сирну паску до святкового столу! Сміливо заносить цей рецепт із фото у ваше великоднє меню!
Сира сирна паска, рецепт з фото покроково
Існує чимала кількість рецептів паски з сиру, які дещо відрізняються набором інгредієнтів і способів приготування цієї ритуальної святкової страви. Найпростіша сирна пасха без варіння з давніх-давен включає: сир, сметану або вершкове масло, цукор або мед. Для цього ж рецепту потрібно трохи більше компонентів: сухий нежирний сир, густа сметана, родзинки, курага, інжир, горіхи різних видів.
Як приготувати смачну сирну пасху, рецепт без яєць
У вистелену марлею миску викласти сир, зверху встановити гніт. Це може бути банка з водою або щось інше, але не менш тяжке. Залишити в холодильнику на добу, щоб відокремилася сироватка. У готовому сирі має бути дуже мало рідини.
Сир потрібно перетерти із цукром або цукровою пудрою до стану гладкої сирної маси. Для більшої однорідності можна протерти через сито. Іноді цукор частково замінюють варенням. Наприклад, полуничним, малиновим чи вишневим. Тоді сирна паска виходить рожевою.
Потрібно вмішати сметану в сир і розтерти до однорідної консистенції.
У паску можна додавати родзинки, шматочки горіхів та сушених фруктів. Наприклад, таких, як курага, інжир, родзинки, рубані волоські горіхи, мигдаль, фундук. За бажання можна додати чорнослив або шматочки фініків, всілякі цукати.
Сушені фрукти перемити та порізати на шматочки. Інжир краще нарізати маленькими квадратиками.
І так само покришити курагу.
Просто руками «поламати» волоські горіхи не невеликі, не більші за родзинки, шматочки. Все це скласти в миску із заготівлею майбутнього Великодня. Перемішати так, щоб фрукти та горіхи розподілилися по всій масі сиру рівномірно.
Тепер можна переміщати все це у форму для Великодня. Якщо немає спеціальної форми, можна застосувати форму для кексу, торта або просто звичайну миску. Перед тим, як складати підготовлений сир у форму, в неї потрібно постелити шматочок марлі. Так легше буде потім вийняти готове блюдо, не спотворивши візерунка на ньому. Щоб сир заповнив усі рельєфи форми, і малюнок став чіткішим, нею можна легенько постукати по столу. Зверху знову ставиться гніт. У формі краще залишити на ніч у холодильнику. Під гнітом з неї поступово вилучиться зайва волога.
На готовій сирній пасці, за цим рецептом з фото покроково, можна викласти з горіхів або родзинок хрестики або літери «ХВ». Добре виглядають прикраси із фруктів та горіхів на будь-яких плоских поверхнях цього кулінарного виробу.
Готова сирна пасха має бути настільки щільною, щоб можна було відрізати від неї скибочки.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!