Меню

Рецепти на зиму 23.06.2023

Смачний джем із абрикосів з апельсином на зиму

З настанням літа настає сезон заготівель. Сьогодні я вирішила закатати на зиму джем з абрикосів та апельсина і хочу поділитися з усіма рецептами його приготування. Джем виходить дуже яскравим, сонячним, а смак його просто чарівний.

Я навіть не можу передати вам запах заготівлі, наскільки він насичений. Такий джем може знайти найширше застосування: для млинців, для пирогів, для тортів тощо. А ще з ним дуже смачно пити чай уприкуску.

 

На банку ємністю 0,5 л:

  • Абрикоси (без кісточок) – 300 г
  • Апельсини – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сік лимонний – 1 ч. ложка

Як приготувати смачний джем із абрикосів з апельсином, рецепт з фото на зиму

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

фрукти

Апельсин вимити, ошпарити окропом, щоб шкірка виділила ароматне масло, обсушити рушником або паперовою серветкою і за допомогою терки зняти тонкий шар цедри, намагаючись не торкатися білого підкіркового шару (альбедо), який надає цедрі гіркого смаку.

апельсинова цедра

Очистити м’якоть від альбедо, розібрати на часточки, зняти з них усі плівки та мембрани, видалити кісточки та розрізати на шматочки.

апельсин

Абрикоси вимити, розрізати на половинки, видалити кісточки, а м’якоть нарізати часточками.

абрикоси

Підготовлені абрикоси викласти в глибокий сотейник, посипати цукром і цедрою, влити сік лимонний і додати очищені часточки апельсина.

 джем із абрикосів з апельсином

Все перемішати.

джем із абрикосів з апельсином

Сотейник помістити на плиту, довести вміст до кипіння і потім протягом 15 хвилин.

джем із абрикосів з апельсином

Гарячу масу пюрувати за допомогою занурювального блендера до однорідності.

джем із абрикосів з апельсином

Джем прогріти на плиті ще протягом 5-7 хвилин на мінімальному вогні, накривши посуд кришкою, так як маса буде трохи пихкати.

джем із абрикосів з апельсином

Розфасувати джем у підігріті стерилізовані банки.

джем в банках

Банки закупорити прокип’яченими кришками для консервування, перевернути вгору дном, поставити на підставку і залишити в такому положенні до охолодження.
джем із абрикосів з апельсином

Коментарі до статті: 1
  1. Сара

    Дуже вчасно натрапила на цей рецепт, адже мама якраз передала з села купу абрикосів. Дякую за настільки зрозумілий та простий рецепт! Тепер постійно робимо бутерброди з цим джемом та якимись ягодами зверху

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons