Смачний джем із абрикосів з апельсином на зиму
З настанням літа настає сезон заготівель. Сьогодні я вирішила закатати на зиму джем з абрикосів та апельсина і хочу поділитися з усіма рецептами його приготування. Джем виходить дуже яскравим, сонячним, а смак його просто чарівний.
Я навіть не можу передати вам запах заготівлі, наскільки він насичений. Такий джем може знайти найширше застосування: для млинців, для пирогів, для тортів тощо. А ще з ним дуже смачно пити чай уприкуску.
На банку ємністю 0,5 л:
- Абрикоси (без кісточок) – 300 г
- Апельсини – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сік лимонний – 1 ч. ложка
Як приготувати смачний джем із абрикосів з апельсином, рецепт з фото на зиму
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Апельсин вимити, ошпарити окропом, щоб шкірка виділила ароматне масло, обсушити рушником або паперовою серветкою і за допомогою терки зняти тонкий шар цедри, намагаючись не торкатися білого підкіркового шару (альбедо), який надає цедрі гіркого смаку.
Очистити м’якоть від альбедо, розібрати на часточки, зняти з них усі плівки та мембрани, видалити кісточки та розрізати на шматочки.
Абрикоси вимити, розрізати на половинки, видалити кісточки, а м’якоть нарізати часточками.
Підготовлені абрикоси викласти в глибокий сотейник, посипати цукром і цедрою, влити сік лимонний і додати очищені часточки апельсина.
Все перемішати.
Сотейник помістити на плиту, довести вміст до кипіння і потім протягом 15 хвилин.
Гарячу масу пюрувати за допомогою занурювального блендера до однорідності.
Джем прогріти на плиті ще протягом 5-7 хвилин на мінімальному вогні, накривши посуд кришкою, так як маса буде трохи пихкати.
Розфасувати джем у підігріті стерилізовані банки.
Банки закупорити прокип’яченими кришками для консервування, перевернути вгору дном, поставити на підставку і залишити в такому положенні до охолодження.
Сара
Дуже вчасно натрапила на цей рецепт, адже мама якраз передала з села купу абрикосів. Дякую за настільки зрозумілий та простий рецепт! Тепер постійно робимо бутерброди з цим джемом та якимись ягодами зверху