Меню

Салати 4.12.2023

Перуанський картопляний салат з авокадо та куркою

Перуанський картопляний салат — популярна страва кухні так званої землі інків. Цей салат має ще одну дуже гарну назву — «кауса лименя». Він укладається шарами, де основою служить варена картопля, розім’ята до пюреобразного стану.

Начинка може бути будь-яка: курка, індичка, тунець, креветки. А сполучною ланкою є майонез. Картопляний салат готують у Перу на Новий рік, у дні народження та просто як частування для гостей.

У запропонованому нижче рецепті салату як начинка використовується відварена куряча грудка, цибуля, авокадо і варені яйця.

  • Час приготування: 1 година
  • Кількість порцій: 6
продукти

 

Інгредієнти:

  • картопля – 800 г
  • варена куряча грудка – 350 – 400 г
  • цибуля ріпчаста — 1 маленька головка
  • авокадо – 1 шт.
  • яйце куряче — 2 шт.
  • олія оливкова – 60 мл
  • майонез – за смаком
  • сіль за смаком
  • перець чилі сушений у пластівцях – ½ ч. л.
  • перець чорний свіжомелений — за смаком.

Перуанський салат з авокадо і куркою, рецепт з фото за кроками

Спосіб приготування:

Картоплю очистіть, вимийте, викладіть у каструлю і зваріть у підсоленій воді до готовності. Час варіння – 20 – 30 хвилин, залежно від сорту картоплі. Можете зробити по-іншому: зваріть картоплю в мундирі, а потім злегка остудіть і очистіть.

картопля

Одночасно поставте варитися яйця. Час їхнього варіння – 10 хвилин з моменту закипання.

яйця

У каструлю з вареною картоплею всипте пластівці перцю чилі, чорний перець свіжого помелу та сіль.

картопля варена

Влийте оливкову олію.

олія

Розімніть картоплю до стану пюре.

картопляне пюре

Відварену курячу грудку наріжте маленькими кубиками і викладіть у миску.

курка

Цибулину почистіть, промийте і також наріжте дрібним кубиком. Додати в миску.

салат

Туди ж додайте майонез і до смаку приправте чорним перцем і сіллю. Перемішайте.

салат

Почніть збирання салату. На плоску тарілку поставте кільце сервіровки. Викладіть у нього половину картопляного пюре.

картопляний салат

Авокадо очистіть, видаліть кісточку та наріжте м’якоть тонкими скибочками. Розкладіть скибочки авокадо на поверхні пюре. Декілька скибочок відкладіть для прикраси салату.

салат з авокадо і куркою

На авокадо викладіть шар курки із цибулею. Утрамбуйте.

салат з авокадо і куркою

А на курку викладете картопляне пюре, що залишилося. Розрівняйте.

салат з авокадо і куркою

Змастіть майонезом.

салат

Яйця очистіть, натріть на дрібній тертці та посипте ними поверхню салату.

яйця

Прикрасьте завитком із майонезу.

салат з авокадо і куркою

Акуратно зніміть кільце сервіровки.

Перуанський салат з авокадо і куркою

Перуанський картопляний салат готовий. Оформіть його скибочками авокадо. За бажання можете прикрасити страву зеленню, наприклад, листочками петрушки.

 

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons