Перуанський картопляний салат з авокадо та куркою
Перуанський картопляний салат — популярна страва кухні так званої землі інків. Цей салат має ще одну дуже гарну назву — «кауса лименя». Він укладається шарами, де основою служить варена картопля, розім’ята до пюреобразного стану.
Начинка може бути будь-яка: курка, індичка, тунець, креветки. А сполучною ланкою є майонез. Картопляний салат готують у Перу на Новий рік, у дні народження та просто як частування для гостей.
- Час приготування: 1 година
- Кількість порцій: 6
Інгредієнти:
- картопля – 800 г
- варена куряча грудка – 350 – 400 г
- цибуля ріпчаста — 1 маленька головка
- авокадо – 1 шт.
- яйце куряче — 2 шт.
- олія оливкова – 60 мл
- майонез – за смаком
- сіль за смаком
- перець чилі сушений у пластівцях – ½ ч. л.
- перець чорний свіжомелений — за смаком.
Перуанський салат з авокадо і куркою, рецепт з фото за кроками
Спосіб приготування:
Картоплю очистіть, вимийте, викладіть у каструлю і зваріть у підсоленій воді до готовності. Час варіння – 20 – 30 хвилин, залежно від сорту картоплі. Можете зробити по-іншому: зваріть картоплю в мундирі, а потім злегка остудіть і очистіть.
Одночасно поставте варитися яйця. Час їхнього варіння – 10 хвилин з моменту закипання.
У каструлю з вареною картоплею всипте пластівці перцю чилі, чорний перець свіжого помелу та сіль.
Влийте оливкову олію.
Розімніть картоплю до стану пюре.
Відварену курячу грудку наріжте маленькими кубиками і викладіть у миску.
Цибулину почистіть, промийте і також наріжте дрібним кубиком. Додати в миску.
Туди ж додайте майонез і до смаку приправте чорним перцем і сіллю. Перемішайте.
Почніть збирання салату. На плоску тарілку поставте кільце сервіровки. Викладіть у нього половину картопляного пюре.
Авокадо очистіть, видаліть кісточку та наріжте м’якоть тонкими скибочками. Розкладіть скибочки авокадо на поверхні пюре. Декілька скибочок відкладіть для прикраси салату.
На авокадо викладіть шар курки із цибулею. Утрамбуйте.
А на курку викладете картопляне пюре, що залишилося. Розрівняйте.
Змастіть майонезом.
Яйця очистіть, натріть на дрібній тертці та посипте ними поверхню салату.
Прикрасьте завитком із майонезу.
Акуратно зніміть кільце сервіровки.
Перуанський картопляний салат готовий. Оформіть його скибочками авокадо. За бажання можете прикрасити страву зеленню, наприклад, листочками петрушки.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!