Ялинка — новорічний салат з куркою та ананасами, який зметуть зі столу в першу чергу
Найсмачніші продукти у цьому новорічному салаті, який гості зметуть зі столу насамперед. Курка з ананасами, твердим сиром і тоненькими пластинками кисло-солодкого ківі дарують чудовий коктейль смаку в роті. Ну і сама ідея салату у вигляді Ялинки допоможе підтримати святкову атмосферу за новорічним столом.
Новий рік з кожним днем все ближче та ближче! Саме час скласти святкове меню. Новорічний салат «Ялинка» готується з доступних продуктів та стане яскравою прикрасою як новорічного, так і різдвяного столу.
Інгредієнти:
- Куряче філе 280 г
- Ананаси консервовані 200 г
- Сир твердий 100 г
- Майонез 100 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Ківі 150 г
- Лавровий лист 1 шт.
Для прикрас:
- Варена морква
- Гранат
Салат Ялинка з куркою та ананасами, рецепт з фото по крокам
Підготуйте всі інгредієнти із зазначеного списку. Куряче філе купуйте у перевіреному магазині, охолоджене. Заморожену курку не використовуйте, оскільки вона після варіння буде сухою. Сир купуйте на власний розсуд. Головне, щоб він був смачним. Майонез можна приготувати у домашніх умовах.
Насамперед, потрібно приготувати куряче м’ясо. Філе добре промийте. При необхідності обріжте зайвий жир. Опустіть у сотейник чи каструльку. Влийте холодну воду, щоб м’ясо було повністю під водою. Додайте лаврушку та трохи солі. Доведіть до кипіння. Зменшіть полум’я пальника і готуйте до м’якості приблизно 15-25 хвилин. Час приготування залежить від м’яса.
Дістаньте м’ясо з бульйону та остудіть до кімнатної температури. Наріжте невеликими кубиками. Підберіть для формування салату плоску тарілку бажано довгої форми. Викладіть нарізану курку. Сформуйте ялинку.
Трохи підсоліть і приправте меленим перцем. Присмажити майонезною сіточкою. З цією метою зручно використовувати кондитерський мішок.
Ананаси вмочіть серветкою від сиропу. Наріжте невеликими шматочками. Викладіть на шар курки. Присмажити майонезом. Кількість майонезу регулюйте на свій смак.
Твердий сир натріть на середній тертці. Розподіліть сирну стружку на шар ананасів. Присмажити майонезом.
Очистіть ківі. Розріжте навпіл. Половинки наріжте тонкими півкільцями. Викладіть півкільця ківі внахлест один на одного до самого верху.
Прикрасьте сніжинками із вареної моркви, зернами гранату та сирною стружкою. Сніжинки можна вирізати спеціальним плунжером, що продається у кондитерських магазинах.
Новорічний салат «Ялинка» готовий.
Веселого свята та приємного апетиту!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!