Шалена гаряча страва на Новий рік — м’ясний торт «Ананас»
Навіть не роздумуйте якусь гарячу страву приготувати на новий рік! М’ясний торт «Ананас» стане яскравою та ситною прикрасою не лише новорічного, а й будь-якого іншого святкового столу. Часу на його приготування піде чимало, але кінцевий результат того вартий. З начинкою можете поекспериментувати.
Можна сказати, що ця страва — два в одному. Поєднання смаженого м’яса з овочами та гарніром з картопляного пюре. Проте святкове оформлення та технологія приготування перетворює начебто повсякденну страву на справжній кулінарний шедевр.
М’ясо для цієї страви можна вибрати будь-яке. Головне щоб воно було м’яким після смаження, тому краще використовувати філейну частину. У ній немає прожилок і кукіль, тому м’ясні шматочки будуть м’якими і ніжними.
Гаряча страва на Новий рік з м’яса та овочів в святковій подачі
Інгредієнти:
- Картопля 1,2 кг (очищена)
- Олія вершкове 50 г + для змащування форми
- Жовтки курячі 3 шт.
- Білок курячий 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Паприка мелена 1 ч.л.
Начинка:
- Куряче філе 400 г
- Помідор 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Печериці 150 г
- Олія за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Панірувальні сухарі 1 ст.л.
- Огіркова шкірка для прикраси
Як приготувати смачну гарячу страву на Новий рік — м’ясний торт «Ананас»
- Час приготування: 1,5-2 години
- Кількість порцій: 8
Очистіть картоплю. Промийте, розріжте на 4-6 шматочків і відправте в каструлю. Залийте окропом, підсоліть і готуйте до м’якості.
Очистіть цибулю з морквою. Моркву натріть на великій тертці, цибулю наріжте шматочками. Обсмажте овочі 4-5 хвилин на помірному вогні.
Печериці промийте, обсушіть серветкою. Розріжте на чотири шматочки. Обсмажте до рум’яної скоринки на невеликій кількості олії.
Болгарський перець наріжте тонкою соломкою. Обсмажте кілька хвилин на мінімальній кількості олії.
Помідор розріжте навпіл. Видаліть рідку серединку. Щільну м’якоть наріжте соломкою. Обсмажте 2-3 хвилини на сильному вогні.
Куряче філе наріжте невеликими шматочками. Обсмажте до легкої рум’яної скоринки.
Усі обсмажені інгредієнти перемістіть у глибокий посуд. Приправте сіллю та меленим перцем.
Злийте відвар із картоплі. Потримайте пару хвилин на вогні, щоб випарувалася вся рідина. Додайте масло і розімніть до консистенції пюре.
Додати курячі жовтки, сіль і мелений перець. Добре перемішайте, щоб не було грудочок.
Візьміть глибоку овальну миску. Застеліть її харчовою плівкою. Викладіть картопляну масу шаром 1,5-2 см. Частину пюре залиште для прикраси.
Викладіть обсмажені овочі з м’ясом. Утрамбуйте ложкою.
Зверху накрийте невеликою кількістю пюре.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Посипте сухарями. Переверніть миску і обережно видаліть харчову плівку.
До залишку картопляного пюре додайте трохи білка і перемішайте. Перемістіть у кондитерський мішок із насадкою зірочка і відсадіть пюре по всьому шару картоплі.
Присипте меленою паприкою. Відправте запікатись на 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.
Завдяки паприці, запіканка набуває гарного відтінку.
Прикрасьте огірковою шкіркою, імітуючи листя ананаса. М’ясний торт «Ананас» готовий.
Подавайте до святкового столу гарячу страву одразу після запікання. Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!