Соус універсальний із зеленню та домашнім сиром для м’ясних та рибних страв
Цей соус підходить до будь-яких м’ясних страв, та й рибних теж. Якщо намазати його на тост, то вийде оригінальна закуска. Можна навіть картопляні драники їм змащувати, шашлик, рибку на пару, сосиски, рибу в клярі та що завгодно. Головна перевага в соусі — це велика кількість зелені, загустимо ми його домашнім сиром, або плавленим сирком, якщо іншого немає. Для аромату додамо сік лимона, оливкову олію.
Подрібнювати всі інгредієнти за допомогою блендера. Для приготування соусу універсального із зеленню та домашнім сиром нам знадобиться – 10 хвилин, кількість порцій – 6.
Інгредієнти:
- Домашній сир — 100 грам
- Сік лимона – 1 столова ложка
- Часник — 1 зубок
- Свіжа кінза,
- шпинат,
- цибуля,
- петрушка,
- сіль,
- паприка,
- чорний перець — за смаком
- Оливкова олія — 100 мілілітрів
- Гірчиця дижонська в зернах – 1/2 столової ложки.
Приготування соусу універсального із зеленню та домашнім сиром
Домашній сир може бути будь-який, який у вас є або бринза. Щоб соус був м’яким, можна разом до домашнього сиру додати плавлений, але з домашнім сиром соус виходить і ніжним і м’яким, відмінно намазується на будь-яку страву. Свіжу зелень помити і просушити на паперовому рушнику. Викладаємо на стіл усі інгредієнти соусу, щоб за лічені хвилини соус був готовий. Особливо це важливо, якщо шашлик вже готовий, а кетчуп ви забули, замініть його на корисний і смачний соус із зеленню, адже це набагато дешевше і надійніше.
Зелень можна порізати або порвати руками. Наголошую, зелень може бути різною, яку знайдете, але кінза обов’язково. Шпинат, цибуля, петрушка дають організму безліч вітамінів.
Складаємо зелень у чашу блендера.
Одним рухом руки зелень швидко перетворюється на дрібно посічену масу.
Висипаємо в чашу домашній сир, сіль, паприку та перець, часник очищений, гірчицю в зернах.
Знову все подрібнюємо, перемішуємо. Вийшов густий зелений соус у блендері, додаємо сік лимона та оливкову олію. Включаємо знову блендер і через кілька хвилин у нас готовий соус із зеленню та домашнім сиром. Аромат незрівнянний.
Викладаємо соус із зелені з оливковою олією в спеціальну соусницю або просто в піалку. Навіть на хліб змастити цей соус буде смачним, подавати його можна як закуску. Особливо смачний цей соус із шашликом з курки. Свіжа зелень та сир завжди добре поєднувалися.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!