Салат із квасолі із солоним огірком та яблуком по-білоруськи
Простий і ситний салат із сучасної білоруської кухні. Його можна приготувати у двох варіантах, змінивши лише вид соусу. В обох випадках буде смачно.
Замість вареної квасолі в домашніх умовах можна взяти натуральну консервовану квасолю. При варінні зернової квасолі потрібно знати деякі тонкощі її приготування.
А ще рекомендується відбирати квасолю лише одного сорту, оскільки тривалість варіння різних сортів неоднакова. Сподіваюся, що у вас все вийде!
Інгрідієнти:
- Квасоля біла зернова суха – 0,5 склянки
- Огірки солоні – 1-2 шт.
- Яблука кисло-солодкі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Олія — 2 ст. ложки
- Оцет 6% — 1 ст. ложка
- Гірчиця готова – до смаку
- Зелень кропу чи петрушки – за потребою
- Сіль за смаком
Смачний рецепт салату із квасолі з солоним огірком та яблуком по-білоруськи
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Квасолю вимити, залити холодною кип’яченою водою і поставити в холодне місце для набухання. Чим довше зберігалася квасоля, тим більше її потрібно замочувати. Слідкувати, щоб квасоля не закисла, оскільки кислота перешкоджає розварюванню крохмалю.
Далі квасолю перекласти в каструлю, залити холодною свіжою водою, довести до кипіння, поварити протягом 2-3 хвилин, вимкнути вогонь і залишити під кришкою на 1 годину.
Воду злити, залити квасолю новою водою і варити до м’якості насіння. Вони мають залишитися цілими, але добре провареними. Готову квасолю викласти на друшляк і дати стекти рідині.
Огірки вимити, обсушити, очистити від шкірки, розрізати вздовж на тонкі пластини, а потім скласти в стопку і нарізати поперек соломкою.
Цибулину очистити та подрібнити.
Яйце відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити і нарізати на кубики. Яблуко вимити, очистити від шкірки та насіння і натерти на тертці для приготування моркви корейською.
У миску викласти всі підготовлені інгредієнти та посолити за смаком.
У невеликій мисці з’єднати масло, гірчицю, оцет і злегка збити.
Заправити суміш отриманим соусом.
Салат добре перемішати. Викласти салат на блюдо сервіровки і посипати подрібненою зеленню.
Замість рослинної олії можна заправити салат майонезом.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!