Меню

Салати 24.04.2023

Салат із квасолі із солоним огірком та яблуком по-білоруськи

Простий і ситний салат із сучасної білоруської кухні. Його можна приготувати у двох варіантах, змінивши лише вид соусу. В обох випадках буде смачно.

Замість вареної квасолі в домашніх умовах можна взяти натуральну консервовану квасолю. При варінні зернової квасолі потрібно знати деякі тонкощі її приготування.

Для варіння та замочування потрібно брати кип’ячену воду, оскільки жорстка вода уповільнює розварюваність. Варити квасолю потрібно без солі, оскільки сіль також уповільнює її розварювання.

А ще рекомендується відбирати квасолю лише одного сорту, оскільки тривалість варіння різних сортів неоднакова. Сподіваюся, що у вас все вийде!

 

Інгрідієнти:

  • Квасоля біла зернова суха – 0,5 склянки
  • Огірки солоні – 1-2 шт.
  • Яблука кисло-солодкі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Олія — 2 ст. ложки
  • Оцет 6% — 1 ст. ложка
  • Гірчиця готова – до смаку
  • Зелень кропу чи петрушки – за потребою
  • Сіль за смаком

Смачний рецепт салату із квасолі з солоним огірком та яблуком по-білоруськи

Підготувати усі необхідні інгредієнти.
складові

Квасолю вимити, залити холодною кип’яченою водою і поставити в холодне місце для набухання. Чим довше зберігалася квасоля, тим більше її потрібно замочувати. Слідкувати, щоб квасоля не закисла, оскільки кислота перешкоджає розварюванню крохмалю.
намочити квасолю

Далі квасолю перекласти в каструлю, залити холодною свіжою водою, довести до кипіння, поварити протягом 2-3 хвилин, вимкнути вогонь і залишити під кришкою на 1 годину.
квасоля

Воду злити, залити квасолю новою водою і варити до м’якості насіння. Вони мають залишитися цілими, але добре провареними. Готову квасолю викласти на друшляк і дати стекти рідині.
квасоля варена

Огірки вимити, обсушити, очистити від шкірки, розрізати вздовж на тонкі пластини, а потім скласти в стопку і нарізати поперек соломкою.
солоний огірок

Цибулину очистити та подрібнити.
цибуля

Яйце відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити і нарізати на кубики. Яблуко вимити, очистити від шкірки та насіння і натерти на тертці для приготування моркви корейською.
яйця

 

У миску викласти всі підготовлені інгредієнти та посолити за смаком.
яблукасалат

Все добре перемішати.
соус

У невеликій мисці з’єднати масло, гірчицю, оцет і злегка збити.
салат з квасолею

Заправити суміш отриманим соусом.
салат з квасолею

Салат добре перемішати. Викласти салат на блюдо сервіровки і посипати подрібненою зеленню.

салат з квасолеюЗамість рослинної олії можна заправити салат майонезом.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons