Салат з крабових паличок зі стручковою квасолею
Популярність салатів з крабовими паличками, як і раніше, висока. Готують їх не лише у повсякденному житті. Вони можуть стати навіть цвяхом святкового столу. Крабові палички ідеально поєднуються з багатьма інгредієнтами.
Продукти:
- Палички крабові – 200 г
- Квасоля стручкова (спаржева) – 400 г
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Олія — 4 ст. ложки
- Майонез – 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
Рецепт з фото салату з крабових паличок зі стручковою квасолею
Підготувати усі необхідні інгредієнти. Квасолю можна взяти як заморожену, так і свіжу.
Я використовую покупну і вже оброблену квасолю. Якщо ж стручки свіжозібрані, їх потрібно попередньо обробити. Для цього зелені стручки квасолі з м’ясистим стулком і слаборозвиненим насінням ретельно вимити, обрізати з кінців і нарізати шматочками довжиною 3-4 см.
У великій каструлі довести підсолену воду до кипіння. Підготовлену квасолю висипати в сітку бланшування і опустити її в окріп на 3-5 хвилин.
Після вказаного часу відразу помістити сітку з квасолею в холодну воду, остудити, злити рідину.
Квасолю викласти на сковороду з розігрітою олією і при помішуванні обсмажити, а потім остудити.
Цибулини очистити, розрізати кожну вздовж на 4 частини і тонко нашаткувати поперек.
Перекласти цибулю на іншу сковороду з розігрітою олією та обсмажити до м’якості та легкого підрум’янювання. Цибулю остудити.
Крабові палички нарізати тонкими кружальцями.
У миску викласти квасолю, цибулю та крабові палички, посолити на смак і заправити майонезом.
Салат перемішати.
Викласти салат в посуд сервіровки і посипати подрібненою зеленню. Я використовувала зелену цибулю.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!