Коржики або міні-піци з шинкою, сиром та ананасами
Ці коржі – варіант міні-піци. І принцип приготування у них той самий. Мабуть, нам простіше називати їх по-нашому – коржики. У цих коржах дуже смачна і соковита начинка, а отримати її можна за умови, що використовуються найкращі продукти.
Мені подобається готувати такі міні-піци з сиром сулугуні. Він легко плавиться та приємно тягнеться під час їжі. Мої близькі просять готувати їх якнайчастіше, адже їх можна подати не тільки до чаю, кави, але і до супу, а також взяти з собою на роботу як перекус. Смачного!
Тісто:
- Борошно пшеничне – 500 г
- Жовтки яєчні – 1 шт.
- Сметана – 250 г
- Олія – 3 ст. ложки
- Сіль — 1 ч. ложка
Начинка:
- Шинка – 250 г
- Сир твердий – 100 г
- Ананаси консервовані – 150 г
- Кетчуп – за потребою
Міні-піци з шинкою, сиром та ананасами, рецепт з фото
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
Сметану посолити, перемішати, додати олію та яєчний жовток.
Все ретельно перемішати.
У суміш, що вийшла, просіяти борошно.
Спочатку перемішати борошно з рідкою сумішшю в мисці, а потім викласти на робочу поверхню і замісити еластичне тісто. Викласти в миску, прикрити серветкою і залишити на 30-40 хвилин для набухання клейковини.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.
Шинку нарізати тонкою соломкою.
Ананаси вийняти з сиропу, обсушити паперовими серветками і дрібно нарізати або подрібнити в блендері.
Сир натерти на великій тертці.
Тісто розділити на 16 частин і скачати з них кульки. Кожну кульку розкотити в тонкий коржик.
Заготовки викласти на деко і змастити кетчупом.
Поверх кетчупу викласти шинку.
На шинці розкласти по 1 ч. ложці ананасної маси.
Начинку зверху посипати тертим сиром.
Деко поставити в духовку, розігріту до температури 200 ° С, і випікати коржі до підрум’янювання (близько 8-10 хвилин).
Подати міні-піци з ананасами та шинкою у гарячому вигляді.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!