Смачний та хрусткий хмиз, давній, класичний рецепт на молоці
Пропоную побалувати своїх близьких хрустким хмизом, але для його приготування потрібно мати спеціальні формочки. Я купила цілий набір: квіточки, метелики, сніжинки тощо. Процес приготування захоплюючий і принесе вам чимало задоволення.
Охолоджений хмиз можна рясно посипати цукровою пудрою. Хороший він і до чаю, і до кави, і з молоком.
Тісто:
- Борошно пшеничне – 170 г
- Крохмаль кукурудзяний – 50 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 г
- Молоко – 200 мл
Додатково:
- Пудра цукрова – за потребою
- Олія (для фритюру) – 500 мл
Як приготувати смачний, хрусткий хмиз, рецепт з фото на молоці
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Для хмизу потрібно взяти спеціальні формочки з ручкою.
У миску вбити яйце і всипати цукор.
Суміш ретельно розмішати вінчиком.
До суміші просіяти крохмаль та борошно.
Тісто вимішати до отримання однорідної напіврідкої маси.
Перш ніж опускати тісто у фритюр, потрібно переконатися, що олія досить розпечена, інакше хмиз просочиться олією і вийде занадто жирним, нехрустким і неприємним на смак.
У каструлю з товстим дном налити олію і нагріти її приблизно до температури 170-180 °С. Опустити у фритюр форму і трохи нагріти її.
Розігріту форму опустити в тісто так, щоб воно не доходило до верху форми і не потрапляло нагору, інакше готові вироби неможливо буде зняти.
Відразу ж занурити форму з тістом у фритюр. Обсмажити хмиз з двох сторін до підрум’янювання.
Викласти готовий хрумкий хмиз шумівкою на паперові серветки для вбирання зайвого жиру, а потім перекласти на блюдо сервіровки.
При подачі хмиз, що охолонув, посипати цукровою пудрою.
Полiна
О, цей рецепт хрусткого хмизу на молоці звучить неймовірно апетитно!
Мені подобається ідея приготування хмизу на молоці, так як молоко додає ніжність і м’якість цього десерту.