Меню

Десерти 26.04.2023

Смачний та хрусткий хмиз, давній, класичний рецепт на молоці

Пропоную побалувати своїх близьких хрустким хмизом, але для його приготування потрібно мати спеціальні формочки. Я купила цілий набір: квіточки, метелики, сніжинки тощо. Процес приготування захоплюючий і принесе вам чимало задоволення.

Приготування цієї випічки не займе багато часу, а хмиз вийде хрустким і дуже смачним.

Охолоджений хмиз можна рясно посипати цукровою пудрою. Хороший він і до чаю, і до кави, і з молоком.

 

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 170 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 г
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 г
  • Молоко – 200 мл

Додатково:

  • Пудра цукрова – за потребою
  • Олія (для фритюру) – 500 мл

Як приготувати смачний, хрусткий хмиз, рецепт з фото на молоці

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Для хмизу потрібно взяти спеціальні формочки з ручкою.
форми для хмизу

У миску вбити яйце і всипати цукор.
яйце і цукор

Суміш ретельно розмішати вінчиком.

У яєчну масу влити молоко.

Все добре перемішати.

До суміші просіяти крохмаль та борошно.

Тісто вимішати до отримання однорідної напіврідкої маси.

Перш ніж опускати тісто у фритюр, потрібно переконатися, що олія досить розпечена, інакше хмиз просочиться олією і вийде занадто жирним, нехрустким і неприємним на смак.
У каструлю з товстим дном налити олію і нагріти її приблизно до температури 170-180 °С. Опустити у фритюр форму і трохи нагріти її.

Розігріту форму опустити в тісто так, щоб воно не доходило до верху форми і не потрапляло нагору, інакше готові вироби неможливо буде зняти.

Відразу ж занурити форму з тістом у фритюр. Обсмажити хмиз з двох сторін до підрум’янювання.
смажити хмиз

Викласти готовий хрумкий хмиз шумівкою на паперові серветки для вбирання зайвого жиру, а потім перекласти на блюдо сервіровки.
хрумкий хмиз

При подачі хмиз, що охолонув, посипати цукровою пудрою.
хрусткий хмиз

Коментарі до статті: 1
  1. Полiна

    О, цей рецепт хрусткого хмизу на молоці звучить неймовірно апетитно!
    Мені подобається ідея приготування хмизу на молоці, так як молоко додає ніжність і м’якість цього десерту.

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons