Меню

Новорiчнi салати 22.12.2024

Новорічні салати 2025 року, новинки рецептів та класика у новій подачі

салат

Топ найсмачніших салатів, без яких Новий рік неможливо уявити. Оригінальні та традиційні рецепти у новому оформленні, щоб здивувати гостей на святі.

Новорічні салати 2025: новинки рецептів з фото та детальним описом

Традиції на Новий рік припускають приготування багатого столу із численними закусками та салатами. Коли гості заходять у будинок, вони мають побачити гарне сервірування та вже приготовані страви у цікавому оформленні. Крім того, рецепти та набір продуктів у салатах мають бути різними.

Топ 10 найкращих салатів на Новий рік 2025

Салат «Рукавички Снігуроньки»

Найкращі салати дивують гостей не лише смаком, а й зовнішнім виглядом. Усі присутні на святі, напевно,
прийдуть у захват, побачивши на столі їстівні рукавиці блакитного кольору. А ми розповімо, як приготувати таку барвисту закуску.

Вам потрібні такі інгредієнти:

  • курка( візьміть філе) — 250 грам
  • сир твердого сорту – 60 грам
  • рис (відварений) – 100 грам
  • яйце куряче — 4 штуки
  • цибуля — 100 грам
  • червоно-качанна капуста — 100 грам

на смак:

  • майонез,
  • олія,
  • вершкове масло
  • сіль
  • спеції для курки
  • журавлина (щоб прикрасити страву)

Перше, що хочуть дізнатися господині, звичайно ж, як можна надати продуктам блакитний відтінок.

Легкий спосіб: харчовий фарбник, але є й природний метод. Візьмемо червону капусту, нашаткуємо, потім покладемо в чашу блендера. Наллємо трохи кип’яченої води, прокрутимо на високій швидкості.

Фарбувати ми будемо білки, тому відваріть 4 курячі яйця. Остудити під холодною водою, щоб легко очистити. Зніміть шкаралупу, потім відокремте білки від жовтків. Натріть обидві частини яєць на дрібній тертці у різні ємності. Білки слід викласти в миску і залити сумішшю з блендера через ситечко. Така домашня магія: вони одразу набудуть гарного блакитного відтінку. Перемішайте та залиште на 10 хвилин, після чого злийте рідину.

Щоб викласти салат, вам потрібно відварити рис і остудити його, очистити цибулю, подрібнити і просмажити на олії разом із шматочком вершкового. Також помийте куряче філе, обсушіть. Потім обсмажте з вершковим маслом, доки добре не підрум’яниться. Посоліть та додайте спеції для курки в кінці. Залишиться натерти сир на дрібній тертці.

Щоб салат виглядав цікавіше, сформуйте дві рукавиці, праву та ліву, на двох стравах. Позначити контури майбутнього салату можна за допомогою майонезу. Акуратно намалюйте їм дві рукавиці. Заповніть фігури відвареним рисом. Другим шаром розподіліть цибулю. Потім наріжте курку тонкими шматочками і викладіть зверху. Посипте рукавиці тертим сиром, потім налийте майонез тонкими доріжками.

Сформуйте верхівку салату: розподіліть блакитні білки на всій поверхні. Для розмаїття кожен край рукавиці обкладіть тертими жовтками. Залишається прикрасити блюдо сніжинками, намальованими з майонезу, та ягодами журавлини.

Новорічні салати

«Ялинкові кулі» з горіхами

Салат у вигляді закуски, яка вже поділена на порції та викладається у вигляді ялинкових іграшок. Найсмачніша страву з курки з волоськими горіхами легко приготувати.

Потрібні такі продукти:

  • шматочок печеної курки – приблизно 200 грам
  • твердий сир – 150 грам
  • горіхи волоські — 120 грам
  • засушений часник
  • майонез для заправки – кілька ложок
  • сіль
  • перець

для прикраси:

  • кілька маслин
  • хвостики зелені

Для цього салату ви можете взяти як запечену, так і відварену у воді або на пару курку. Краще вибрати філе. Наріжте його дрібними шматочками і складіть у глибоку тарілку. Натираємо сир на дрібнішій тертці і кладемо до курки. Додаємо ложку сушеного часнику. Посолити, поперчити, а потім заправити майонезом
Сформуйте із маси кілька куль середнього розміру. Візьміть волоські горіхи і перетворіть на крихту. Кожну кулю добре обваляйте у горіхах. Викладіть готову закуску на блюдо. Прикрасьте так, щоб кулі були схожі на ялинкові. Зробіть петельки з маслин та з хвостиків зелені. Смачний та красивий салат готовий!

Також можна приготувати одну закуску з креветками:

«Королівський» салат на Новий рік

Цей розкішний салат із морепродуктів сміливо можна ставити у центрі столу. Він неймовірно смачний, і виглядає як святковий торт.

Для того, щоб зробити таку страву, підготуйте продукти:

  • креветки не очищені (краще великі) – 400 грам
  • яйця – 3 штуки
  • пачка крабових паличок — 200 грам
  • ікра мойви (можна взяти з ароматом креветок) – 150 грам
  • варена картопля — 250 грам
  • будь-який твердий сир – 150 грам
  • майонез для заправки

для декору:

  • оливки
  • зелень

Візьміть кільце сервіровки, або форму для випічки без дна — інакше рівно викласти салат не вийде. З внутрішньої сторони застелите кільце пекарським папером або плівкою — так буде простіше потім зняти його зі страви і не пошкодити цілісність салату.
Заправку готуємо з ікри мойви та майонезу. Змішуємо з ікрою, потім викладаємо соус у кондитерський мішечок.

Нижній шар складатиметься з тертої картоплі. Користуємося великою терткою. Видавимо заправку із кондитерського мішка на цей ярус. Сир твердого сорту подрібнимо за допомогою середньої тертки, викладемо наступним шаром, і знову заправимо страву. Потім подрібніть яйця та намалюйте соусом смужки з ікри та майонезу.

Візьміть заморожені крабові палички та натріть на боці тертки з дрібними дірочками. Викладіть заправку та розрівняйте шар за допомогою ложки.
Щоб прикрасити салат, очистіть креветки та обдайте окропом. Розкладіть по колу. Оливки наріжте кільцями і викладіть квіткою. Зелень вставте всередину.
Акуратно підніміть кільце, зніміть плівку або папір і поставте «Королівський» салат в холодильник на 3-4 години.

Новорічні салати

Яскравий салат «Новорічний чобіток»

Яскравий салат із сиром, курочкою та морквою сміливо може претендувати на головну прикрасу святкового столу.

Для приготування візьміть такий набір продуктів:

  • одне куряче філе
  • яйця курячі — 2 штуки
  • сири: 100 грам твердого і 70 грам «Моцарелли»
  • цибуля ріпчаста — 1 головка
  • морква — 1 коренеплід
  • для заправки майонез
  • щіпка цукру
  • 1/2 ч. ложки оцту
  • перець, сіль — за смаком
  • для прикраси — кілька ягід

Варіть курку в підсоленій воді 25-30 хвилин. Також доведіть до готовності моркву та яйця в окремих ємностях. Цибулю очистіть, помийте, подрібніть ножем і замаринуйте. У миску до цибулі додайте щіпку цукру, солі, а також влийте півложки оцту. Маринуйте близько 15 хвилин.

Зніміть шкаралупу з яєць, наріжте шматочками. На середній тертці подрібніть сир твердого ґатунку. Дрібно наріжте курку, що охолола. Усі продукти складіть у глибоку ємність, перемішайте з майонезом. Якщо є бажання, можна додати солі чи щіпку перцю.

Салат викладаємо на гарне блюдо, надаємо йому форму новорічного валянка або чобота. Потім чистимо моркву та натираємо її на тертці. Також подрібнюємо сир. Основні деталі чобота обсипаємо морквою, акценти та деталі, наприклад, застібки, викладаємо «Моцареллою». Можна також вирізати з моркви зірочки чи сніжинки та обсипати салат яскравими ягодами.

У топ новорічних салатів 2025 ми також включили вишукану теплу закуску:

Новорічні салати

Теплий салат з курячою печінкою

Салати сприймаються переважно як холодні закуски, тому можна здивувати гостей теплою стравою з курячої печінки. Поєднавши цей продукт з апельсином, ви отримаєте яскраву страву.

Необхідні інгредієнти:

  • печінка куряча — 300 грам
  • один апельсин
  • пучок руколи
  • по 1 чайній ложці: оливкової олії та яблучного оцту
  • вино — 100 мл
  • 1, 5 ст. ложки пряженої олії
  • пармезан — 10 грам
  • сіль, перець

Ніжна куряча печінка готується просто та швидко. Продукт помиємо, потім наріжемо невеликими смужками. Розігріємо сковороду. Додамо олію. Викладемо печінку і просмажимо кілька хвилин з різних боків.

Апельсин помиємо, очистимо, розділимо на часточки. Відразу відкладемо кілька штук.
Печінку необхідно посолити та поперчити. Потім вливаємо вино і додаємо ложку оцту. Протушити п’ять хвилин. Потім викладемо часточки апельсину і потримаємо на вогні ще кілька хвилин.

На сервірувальну страву укладіть часточки апельсина і свіжу вимиту руколу — десь половинку пучка. Збризкаємо оливковою олією. Викладемо частину обсмаженої суміші зі сковороди, знову руколу, потім розкладемо шматочки печінки, що залишилися, і часточки апельсина.

Цей салат посипається тертим сиром, а потім одразу поливається соусом зі сковороди. Подати на стіл потрібно відразу, поки страва гаряча.

У Новорічні салати 2025 року (новинки рецептів з фото та детальним описом) ви також можете включити «Блондинку». Розкажемо, як зробити таку пікантну закуску:

Новорічні салати

Смачний салат «Блондинка»

Салат готується з гостренькою заправкою, тому має оригінальний смак, і до того ж чудово виглядає на столі. Викладати блюдо слід шарами.

Ось продукти, які допоможуть вам зробити смачний салат:

  • картопля — 3 штуки середнього розміру
  • чері помідори — 200 грам
  • сир твердого ґатунку — 150 грам
  • шинка — 150 грам
  • часникові зубчики — 2 штуки
  • по 2 ст. ложки майонезу та сметани
  • олія для смаження — 200 грам
  • сіль

Родзинка салату полягає у приготуванні картоплі. Ми його смажитимемо. Натрімо на тертці для корейської моркви, або поріжемо на довгі тонкі смужки. Промиємо в друшляку, потім обсушимо.
Картопля обсмажується як у фритюрниці. Заливаємо в сковороду, що має товсте дно, олію. Розжарюємо, порційно обсмажуємо картоплю, витягаючи за допомогою шумівки, коли соломка підрум’яниться. Прибрати зайву олію допоможуть паперові рушники. Викладайте картоплю на них.

Помідори слід помити і розділити ножем на дві частини вздовж. Шинку подрібнимо кубиками, а сир натрьом на великій тертці.
Заправку салату Блондинка приготуємо з майонезу, сметани та подрібнених через прес зубків часнику. Все з’єднуємо та перемішуємо.

Ставимо на блюдо формувальне кільце. Викладаємо помідори, потім зверху розподіляємо трохи заправки. Потім кладемо шинку і також змащуємо соусом. Зверху посипаємо шар із сиру. Промазуємо залишками заправки. Верхівка салату складатиметься з картопляної соломки.

Можна прикрасити салат помідорами чи майонезною сіточкою. Не поспішайте знімати обручку відразу, витримайте страву в холодильнику близько години.

Ще одну закуску можна подати у вигляді хлопавки, що вибухнула:

Новорічні салати

Салат «Новорічна хлопавка»

Незвичайний салат-рулет, який схожий на новорічну хлопушку. Такою стравою можна здивувати та ситно нагодувати ваших гостей.

Підготуйте продукти:

  • філе куряче — 200 грам
  • печериці свіжі — 200 грам
  • яйце — 4 штуки
  • картопля — 350 грам
  • цибулина — 1 штука
  • морквина – 1 штука (100 грам)
  • буряк — один невеликий (100 грам)
  • майонез – невелика баночка (250 грам)

для прикраси:

  • зелень (кріп чи петрушку)
  • зерна граната

У солоній воді поставимо варитися овочі. В іншій ємності — курку, в третій -яйця. Продукти остуджуємо та приймаємося за готування салату. На тертці середнього розміру натираємо картопля. Також чинимо з морквою, з буряком та з яйцями. Курку можна порізати або розділити за допомогою вилки.

Продукти не змішуйте, вони викладатимуться по черзі.

Потім дрібно нарізаємо цибулю, миємо і обсушуємо печериці. Ріжемо їх на довільні тонкі шматочки. Гриби слід обсмажити разом із цибулею.

Щоб сформувати, потім закрутити салат, вам знадобиться харчова плівка. Постеліть її в кілька шарів. Формуємо з картопля прямо на плівці пласт прямокутного розміру. Розподілимо зверху тонким шаром майонез, потім викладемо гриби. Площа кожного наступного «поверху» має бути меншою за попередній. Викладемо шматочки курки. Потім морквяний та яєчний шари — залиште невелику частину цих продуктів для прикраси. Змастіть майонезом, а в серединку насипте жменю зерен граната.

Щоб зібрати рулет, підніміть один край плівки та закрутіть у щільний брикет. Перед прикрасою салат потрібно витримати 15-20 хвилин на холоді.
Намажте майонезом брикет, щоб можна було викласти на салат буряк. Відіжміть її, потім обкладіть блюдо з кожного краю, і сформуйте одну смужку в центрі. Порожнечі заповнюємо на свій смак морквою, яйцями, зернами гранату та зеленню. Розкидайте навколо шматочки продуктів, які використовувалися для приготування — такий прийом створить ефект хлопушки, що вибухнула.

І звичайно, ми включили в топ, не тільки новинки рецептів з фото та докладним описом, новорічні салати 2025 також повинні включати улюблені всіма страви, наприклад, «Оселедець під шубою»:

Новорічні салати

Красивий «Оселедець під шубою»

Багато людей вважають, що Новий рік без традиційного «Олів’є», «Шуби» чи «Вінегрету» святкувати не можна. Тому ми розповімо, як по-новому подати «Оселедця під шубою».

Візьмемо продукти, які потрібні для приготування звичної версії:

  • картопля — 2-3 штуки, зварені в шкірці
  • варені яйця — 2 штуки
  • відварений буряк — 1 середній (можна не зварити, а запекти)
  • філе 1 слабосоленого оселедця
  • цибулину — 1 штуку
  • майонез — 150 грам

Після термічної обробки необхідних інгредієнтів очистіть картоплю і натріть. Використовуйте тертку із великою насадкою. У такий же спосіб покришіть яйця і подрібніть буряк. Цибулину помийте, зніміть лушпиння. Наріжте на дрібні кубики.

Витягніть кістки з філе оселедця. Наріжте на шматочки.
Викладати салат будемо у вигляді рукавиці. Якщо ви намалюєте контур на тарілці майонезом, вам буде простіше надати гарної форми. Розподілимо всередині форми картоплю – викласти варто лише 1/2 частину. Додайте зверху шар майонезу, розкладіть шматочки оселедця.

На рибу кладемо нарізану цибульку, знову заправляємо. Потім розподіляємо другу половину картоплі, і знову мажемо майонезом.
Верхній шар буде буряковий. Розкладаємо стружку овоча так, щоб рукавиця здавалася пухнастою. Також із подрібнених яєць робимо хутряну обробку. Салат просочуємо щонайменше сорок хвилин. Рукавичку можна прикрасити на свій смак.

І звісно, ​​у Новий рік нікуди без «Олів’є». На Новий рік 2025 подайте цей салат гостям оригінально, наприклад:

Новорічні салати

Салат у вигляді порося з «Олів’є»

Є люди, які не уявляють свята без «Олів’є». Тому не відмовте гостям у задоволенні поїсти улюбленої закуски.

Щоб вийшла хороша страва, виявіть трохи фантазії та візьміть такі продукти:

  • варену ковбасу — 200 грам
  • огірочки мариновані — 150 грам
  • консервований горошок — 150 грам
  • картопля — 250 грам
  • 2 яйця курячих
  • зелені оливки — штуки
  • сіль
  • майонез — 200 грам

Секрет смачного «Олів’є» — однакова нарізка всіх інгредієнтів. Відваріть картоплю, остудіть. Очистіть від шкірки та поріжте однаковими невеликими кубиками. Вкруто варимо яйця, потім подрібнюємо. Дістаємо огірочки з банки, ріжемо також. Потім на кубики ділимо варену ковбасу. Викладаємо все у велику миску. Додаємо горошок, попередньо злив розсіл. Заправляємо майонезом, пробуємо на кількість солі. При необхідності ще посолити.
На блюдо сервіровки викладаємо салат у вигляді півсфери. Формуємо з ковбаси вуха, хвіст та п’ятачок для свинки. Оливки вставляємо як очі. Такий салат підніме настрій і дорослим, і дітям!

Ось такі салати ви можете подати на Новий рік 2025! Маючи під рукою наші рецепти з фотографіями, ви легко та в короткий термін впораєтеся з етапом приготування. Гості будуть ситі та щасливі, а такий факт, звичайно, не може не порадувати будь-яку господиню!

 

салатсалат

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons