Картопля з котлетами в духовці в сметанному соусі — смакота неймовірна
Картопля з овочами та курячими котлетами – проста страва, яка цілком підійде для обіду чи вечері. Після нього ви точно не залишитеся голодними. Основні приготування займуть близько 20 хвилин, а далі духовка все зробить без вас.
Котлети з сиром виходять дуже ніжними, сирна скоринка їх відмінно доповнює, а картопля завдяки сметанному соусу тане в роті.
Дуже смачна картопля з курячими котлетами в сметанному соусі, запечена в духовці
Інгредієнти:
- картопля – 9-10 шт.,
- овочі (андалузська суміш) – 50 грамів,
- помідори – 100 грамів,
- цибуля ріпчаста — 1 шт.,
- кріп — 2-3 гілочки,
- твердий сир – 100 г.
Для фаршу:
- філе куряче — 600 грамів,
- яйце куряче — 1 шт.,
- картопля – 1 шт.,
- кріп — 2-3 гілочки,
- сир – 100 грамів,
- сіль, спеції – до смаку.
Соус:
- вода – 3-4 склянки,
- сметана 10% — 200 мл,
- сіль, спеції – до смаку.
Рецепт приготування найсмачнішої картоплі з котлетами у духовці
Картопля очистіть, вимийте і наріжте кружальцями. Викладіть першим шаром у жароміцну форму.
Зверху викладіть будь-які заморожені овочі, які вам подобаються.
Наступний шар – нарізані кільцями помідори.
Цибулю наріжте півкільцями і викладіть зверху.
Посипте все кропом.
Тепер необхідно приготувати котлети. Для цього подрібнювач викладіть куряче філе, нарізане шматочками і додайте яйце.
Подрібніть філе, викладіть його в миску. Картопля теж подрібніть, додайте до філе.
Засипте подрібнену зелень.
До курячого фаршу додайте сир, добре перемішайте до однорідності. Засипте сіль та спеції, знову перемішате.
З готового курячого фаршу сформуйте маленькі заготовки та викладіть у форму по всій площі.
Приготуйте соус. З’єднайте воду, сметану, сіль, спеції та кріп за бажанням. Змішайте і залийте у форму.
Твердий сир натріть на тертці та посипте вміст форми.
Поставте форму в духовку накривши фольгою на 20 хвилин.
Готуйте за 200 градусів. Потім зніміть фольгу і готуйте картоплю з котлетами за 180 градусів ще 40 хвилин.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!