Яблучний пиріг із сирним кремом — дуже смачний та вишуканий
Рецептів яблучних пирогів не порахувати, а сьогодні я пропоную вам рецепт одного з найсмачніших варіантів. Яблука під сирним кремом – ласе та безпрограшне поєднання. Плоди мають бути кислого або кисло-солодкого смаку. Вони надають пирогу приємної кислинки і, крім того, швидше стають м’якими при випіканні.
Тісто:
- Борошно пшеничне – 400 г
- Розпушувач тіста – 2 год. ложки
- Яйця курячі – 1 шт.
- Кефір – 250 г
- Цукор-пісок – 200 г
Начинка:
- Яблука кисло-солодкі – 600 г
- Цукор-пісок – 50 г
- Кориця мелена – до смаку
Крем:
- Сир – 500 г
- Сметана – 100 г
- Цукор-пісок – 150 г
- Яйця курячі – 4 шт.
- Ванілін – 1 щіпка
Додатково:
- Маргарин – за потребою
Яблучний пиріг із сирним кремом, рецепт з фото покроково
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
До яйця додати цукор.
Суміш добре збити.
У яєчну масу влити кефір.
Все добре перемішати.
У суміш, що вийшла, просіяти борошно і розпушувач.
Замішати тісто до консистенції густої сметани.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.
Змішати цукор та корицю (за смаком).
Яблука вимити, очистити від шкірки та насіння та нарізати тонкими скибочками.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему.
Сир викласти в чашу блендера і додати до нього сметану.
Суміш подрібнити до однорідності.
Яйця вимити, обсушити, по одному випускати в чашку і тільки після цього виливати в миску з іншими яйцями. Сирну масу викласти в миску, додати яйця, цукор та ванілін.
Все ретельно вимішати.
Форму змастити маргарином, викласти тісто і розрівняти.
Викласти яблука на тісто внахлест.
Посипати яблука цукровою сумішшю.
Викласти крем поверх яблук та розрівняти.
Форму поставити в духовку, розігріту до температури 200 ºС і випікати пиріг протягом 40-50 хвилин.
Готовий яблучний пиріг остудити до теплого стану та порізати на порції.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!