Меню

Гарячі страви 17.01.2025

Квашена капуста з пшоном, готуємо капустняк в сковороді

Якщо ви заготовили з осені квашену капусту, то неодмінно приготуйте її за цим простим рецептом. Таку страву можна подати, як гарнір, до м’яса та риби або просто як окрему страву. Особливо знадобиться цей рецепт тим, хто постить або вегетаріанцям, якщо повністю готувати його на олії.

 

Замість пшона можна використовувати рис. Теж буде смачно!

Продукти:

  • Капуста квашена – 300 г
  • Просо – 200 г
  • Смалець – 2 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Олія – 3 ст. ложки

Капустняк з квашеної капусти з пшоном, рецепт легкий та простий

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Пшоно перебрати, відокремлюючи сторонні домішки, залити теплою водою, злегка збовтати, щоб всі легкі домішки, що залишилися, спливли наверх, і злити їх. Потім ретельно промити крупу в теплій (35 ° С) воді для видалення мульчі, а потім у гарячій воді (95 ° С) для змиву жиру, що виступає на поверхні зерен під час зберігання.

Капусту віджати і дрібно посікти.

Цибулини очистити та дрібно нарізати.

Обсмажити цибулю на смальці до м’якості та золотистого кольору.

Капусту покласти в глибоку сковороду або сотейник, додати 90 мл води та 10 г смальцю. Все довести до кипіння і тушкувати під кришкою, періодично помішуючи протягом 1,5-2 годин. Капуста має стати м’якою.

Додати цибулю в капусту за 10-15 хвилин до закінчення тушкування. При необхідності масу підсолити.

Усі разом тушкувати близько 10 хвилин.

До капусти додати пшоно, залити 2 склянками окропу і додати олію. Перемішати.

Варити протягом 25-30 хвилин (до розварювання пшона).

Після того як пшоно увариться, все вимішати і укутати рушником.

Подати у гарячому вигляді.

 

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons