Меню

Рецепти на зиму 11.10.2023

Смачна маринована капуста на зиму, рецепт з лимоном

Капуста маринована з лимоном, рецепт заготівлі на зиму. Покроковий майстер-клас.

Існує безліч рецептів капусти на зиму. Це різні салати та соління. Звичайна квашена або маринована капуста вже нікого не дивує, але той рецепт, який я хочу запропонувати вам сьогодні, абсолютно точно справить враження на ваших гостей, рідних та близьких. Адже капуста виходить ніжною, хрумкою і дуже соковитою.

Для рецепту знадобиться:

  • Капуста – 10 кг.
  • Вода – 3 склянки.
  • Сіль – 200 гр.
  • Лимон – 200 гр.
  • Петрушка – 300 гр
  • Оцет – 5 ст. ложок.

Капуста маринована на зиму, рецепт з лимоном, покроково

Звичайно, не обов’язково робити одразу 10 кілограм капусти. Спробуйте зменшити пропорції та зробити маленьку баночку. Сподіваюся, ви не розчаруєтесь, і ця закуска стане найчастішим гостем на вашому столі.

капуста з лимоном

Петрушку дрібно посікти.

петрушка

Капусту сполоснути, прибрати зів’ялі листи і нашаткувати.

капуста

Половину лимонів нарізати тонкими скибочками, з решти лимонів видавити сік.

лимон

Я в рецепті використовувала лайм, але це не принципово. Капуста на зиму з лимоном виходить трохи солодшою.

капуста

Закип’ятити воду, додати сіль та оцет. Деякі господині додають ще пекучий перець та лавровий лист, але мені здається, що капуста з лимоном сама по собі виходить дуже смачною.

маринад

Лимонний сік вилити в капусту і перемішати, трохи віджавши капусту руками.

У банки викласти шарами капусту та часточки лимона. Якщо ви боїтеся, що шкірка лимона гірчитиме, то її можна або тонко зрізати овочом-чисткою, або опустити лимон в окріп на пару секунд.

капуста з лимоном

Закуску щільно утрамбувати в банки, зверху покласти часточку лимона.

Залити все маринадом, закрити кришками та відстоювати при кімнатній температурі у темному місці не менше шести днів.

Потім забрати закуску в холодильник.

Можна трохи урізноманітнити цей рецепт хрусткої маринованої капусти на зиму, додавши в банки кілька шматочків буряка. Тоді закуска вийде яскравого, насиченого кольору і радуватиме не лише смак, ваших гостей, а й погляд. Смачного!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons