Компот із полуниці на зиму з м’ятою та лимоном – краще спрайту та фанти
Один із найсмачніших рецептів компоту із полуниці на зиму. Освіжаючий смак, який надає листя м’яти у поєднанні з полуницею, не замінить ніяка ні фанта ні спрайт.
Літо — гаряча пора, коли на дачних ділянках на повну зріє багатий урожай ягід, овочів і фруктів. Насамперед встигає солодка та ароматна полуниця. Її надлишки прийнято переробляти на зиму: заморозити, зварити варення та закатати компот.
Дуже смачний і запашний напій виходить з додаванням пахучого листя м’яти та смородини. Готується компот із полуниці з м’ятою та лимоном на зиму на 3 літрову банку дуже швидко та легко.
На одну 3 літрову банку знадобиться:
- 300 грам полуниці,
- 6 столових ложок цукру (приблизно 250 грам),
- чверть чайної ложки лимонної кислоти або часточка лимона,
- вода,
- свіжа м’ята та листя смородини
Компот із полуниці з м’ятою та лимоном на зиму на 3 літри без стерилізації, рецепт
Полуницю перебрати від листя і сполоснути під прохолодною водою.
Листя м’яти та смородини промити та підсушити.
Банки ретельно вимити та простерилізувати у духовці. Достатньо потримати їх у гарячій духовці 10 хвилин при температурі 100 градусів.
Металеві кришки прокип’ятити.
Закип’ятити каструлю або чайник із водою.
Сухі гарячі банки заповнити на третину підготовленою ягодою. У кожну банку закласти по кілька листочків м’яти та смородини, по 6 столових ложок без гірки цукру та 1/4 чайної ложки лимонної кислоти (вона не дасть втратити полуниці свій колір).
Киплячою водою наповнити баночки до верху і гарячими, прокип’яченими кришками закатати їх.
Обов’язково перевернути банки з компотом кришками донизу, укрити махровим рушником і залишити до повного охолодження. Потім прибрати їх у темне та прохолодне місце.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!