Ледачі біляші з кабачків — хіт літнього сезону!
Смакота з кабачків та фаршу, максимально корисні ліниві біляші для всієї родини, вони ситні та ароматні. Багато кулінарів цінують кабачки за їхній тонкий, приємний і ніжний смак.
Для всіх рецептів використовуйте молоді кабачки – з ними страви виходять дуже смачні. Влітку не проблема купити кабачки або просто зібрати врожай із грядки, якщо у вас є город. Різноманітність кабачкових оладок не може не тішити. Додайте до овочів м’ясний фарш і вийде шикарний, поживний та корисний обід. Кабачки багаті на вітаміни і корисні мікроелементи, користь від них максимальна. Тому сміливо використовуйте їх для домашніх рецептів, щоб урізноманітнити повсякденне меню.
Інгредієнти:
- Кабачки – 250 г;
- Курячий фарш – 150 г;
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 40 г;
- Борошно пшеничне – 1,5 ст. л.;
- Рослинна олія – 40 г;
- Сіль, чорний перець за смаком.
Покрокове приготування біляшів з кабачків та фаршу
Кабачки промийте, зріжте хвостики, потім овочі натріть на тертці, щоб овочі не пустили багато соку.
До кабачків додайте курячий фарш і нарізану кубиками цибулю. Курячий фарш швидко смажиться і якраз приготується разом із кабачками. Цибуля додасть страві додаткову соковитість.
Вбийте до фаршу куряче яйце і всипте борошно — з ними оладки ідеально триматимуть форму і не розваляться в процесі обсмажування. Добре перемішайте овочі з фаршем, і щоб не було грудочок від борошна. Додати сіль і чорний перець. Спеції кладіть до смаку. Ще раз добре перемішайте заготівлю.
Розігрійте олію на сковороді, увімкніть невеликий вогонь. Ложкою викладайте оладки і обсмажуйте їх з двох сторін по 4-5 хвилин, доки не підрум’яняться. Оладки стануть пишними та смачними. Завдяки курячому фаршу – дуже запашними.
Готові ліниві біляші кабачків з фаршем відразу подавайте до столу, поки вони теплі. До такої страви ідеально підходить натуральний йогурт чи нежирна сметана. Корисна та смачна страва сподобається як дорослим, так і дітям.
Приємного для всіх апетиту!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!