Це найсмачніший рецепт кабачкової запіканки! Без муки і так просто готувати
Це найкращий варіант кабачкової запіканки з рисом, який я пробувала! Дуже смачно! І так просто.
Великий плюс кабачково-рисової запіканки не тільки у відмінному смаку та корисності, а й у тому, що не потрібно чекати доки вона охолоне. Навіть гарячою вона чудово тримає форму, так що можете одразу різати шматками, розкладати по тарілках і кликати до столу. Смачного!
Інгредієнти:
- рисова крупа – 4 ст. л;
- кабачки – 400 г;
- морква – 1 шт;
- цибуля ріпчаста — 1 шт;
- петрушка – 0,5 пучка;
- яйце – 1 шт;
- сіль за смаком;
- прованські трави – 2/3 ч. л;
- олія – змастити форму.
Кабачкова запіканка з рисом та овочами у духовці
Рис залийте невеликою кількістю холодної води, влийте приблизно 2/3 склянки. Доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин на слабкому вогні. Потім нагрівання відключіть, накрийте кришкою рис і розпарте. Відкиньте на сито, обдайте холодною водою. Остудіть.
Натріть морквину на дрібній тертці. Цибулю наріжте дуже дрібним кубиком. Перекладіть у миску, де перемішуватимете всі продукти для запіканки.
Натріть на великій тертці молодий кабачок разом із шкіркою. Трохи посоліть, відіжміть сік. Перекладіть до овочів.
Змішайте кабачки з цибулею та морквою. Додайте до овочів рис. Ще раз добре перемішайте, розімніть усі великі грудки рису.
Розбийте в рис із овочами яйце, додайте прованські трави та дрібно нарізані листочки петрушки. Можете замінити петрушку кропом – запіканка буде ще ароматнішою та смачнішою.
Увімкніть духовку на розігрів, доведіть температуру до 180 градусів. Перемішайте всі складові запіканки. Овочева маса вийде не дуже густою, але нічого додавати не потрібно, рис при запіканні розпариться і вбере овочевий сік. Крім того, він зв’яже всі інгредієнти, запіканка буде щільною навіть у гарячому вигляді.
Змастіть форми для запікання або глибоку сковороду олією. Викладіть рисово-овочеву суміш, розрівняйте верх. Поставте в гарячу духовку, готуйте 35-45 хвилин, залежно від величини та глибини форми. Дістаньте готову запіканку з духовки, дайте їй постояти 10-15 хвилин, відійти від жару.
Ярослава
Ця кабачково-рисова запіканка виявилася дійсно дуже смачною та корисною. Я була приємно здивована тим, що вона зберігає форму, навіть коли вона ще гаряча. Це дійсно дуже зручно та практично, особливо якщо ви хочете подати страву якомога швидше.
Щодо самого рецепту, я відчула, що кабачки та морква були дуже смачними та ароматними. Присутність цибулі та петрушки також додала страві додаткової смакової глибини та аромату. Я також додала трохи солі та прованських трав, щоб підкреслити смак.
Загалом, я була задоволена цим рецептом та рекомендую його всім, хто любить здорову та смачну їжу. Дякую за рецепт!