Меню

Що приготувати на снiданок 2.06.2023

Це найсмачніший рецепт кабачкової запіканки! Без муки і так просто готувати

Це найкращий варіант кабачкової запіканки з рисом, який я пробувала! Дуже смачно! І так просто.

Великий плюс кабачково-рисової запіканки не тільки у відмінному смаку та корисності, а й у тому, що не потрібно чекати доки вона охолоне. Навіть гарячою вона чудово тримає форму, так що можете одразу різати шматками, розкладати по тарілках і кликати до столу. Смачного!

Інгредієнти:

  • рисова крупа – 4 ст. л;
  • кабачки – 400 г;
  • морква – 1 шт;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • петрушка – 0,5 пучка;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль за смаком;
  • прованські трави – 2/3 ч. л;
  • олія – змастити форму.

овочі

Кабачкова запіканка  з рисом та овочами у духовці

Рис залийте невеликою кількістю холодної води, влийте приблизно 2/3 склянки. Доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин на слабкому вогні. Потім нагрівання відключіть, накрийте кришкою рис і розпарте. Відкиньте на сито, обдайте холодною водою. Остудіть.

рис

Натріть морквину на дрібній тертці. Цибулю наріжте дуже дрібним кубиком. Перекладіть у миску, де перемішуватимете всі продукти для запіканки.

морква й цибуля

Натріть на великій тертці молодий кабачок разом із шкіркою. Трохи посоліть, відіжміть сік. Перекладіть до овочів.

кабачки

Змішайте кабачки з цибулею та морквою. Додайте до овочів рис. Ще раз добре перемішайте, розімніть усі великі грудки рису.

для запіканки

Розбийте в рис із овочами яйце, додайте прованські трави та дрібно нарізані листочки петрушки. Можете замінити петрушку кропом – запіканка буде ще ароматнішою та смачнішою.

додати яйце і зелень

Увімкніть духовку на розігрів, доведіть температуру до 180 градусів. Перемішайте всі складові запіканки. Овочева маса вийде не дуже густою, але нічого додавати не потрібно, рис при запіканні розпариться і вбере овочевий сік. Крім того, він зв’яже всі інгредієнти, запіканка буде щільною навіть у гарячому вигляді.

у формі

Змастіть форми для запікання або глибоку сковороду олією. Викладіть рисово-овочеву суміш, розрівняйте верх. Поставте в гарячу духовку, готуйте 35-45 хвилин, залежно від величини та глибини форми. Дістаньте готову запіканку з духовки, дайте їй постояти 10-15 хвилин, відійти від жару.

Кабачкова запіканка  з рисом та овочами у духовці
Коментарі до статті: 1
  1. Ярослава

    Ця кабачково-рисова запіканка виявилася дійсно дуже смачною та корисною. Я була приємно здивована тим, що вона зберігає форму, навіть коли вона ще гаряча. Це дійсно дуже зручно та практично, особливо якщо ви хочете подати страву якомога швидше.
    Щодо самого рецепту, я відчула, що кабачки та морква були дуже смачними та ароматними. Присутність цибулі та петрушки також додала страві додаткової смакової глибини та аромату. Я також додала трохи солі та прованських трав, щоб підкреслити смак.
    Загалом, я була задоволена цим рецептом та рекомендую його всім, хто любить здорову та смачну їжу. Дякую за рецепт!

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons