Запіканка з сиру з грушами та зефіром просто тане у роті
Сьогодні ділюся випробуваним рецептом недорогої та смачної страви – запіканки з сиру з грушами та зефіром. Запіканка дуже ніжна на смак, вона швидко та легко готується. Впевнена, що таку запіканку вам захочеться приготувати ще раз.
Продукти:
- Сир – 500 г
- Груші – 300 г
- Зефір – 60–70 г
- Молоко – 2-3 ст. ложки
- Яйця курячі – 2 шт.
- Пудра цукрова – 2 ч. ложки
- Маргарин – за потребою
Сирна запіканка з грушами та зефіром, рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Відокремити жовтки від білків.
До жовтків додати молоко.
Суміш збити і додати сир.
Усі разом добре збити.
Зефір нарізати невеликими шматочками.
Груші вимити, очистити і дрібно нарізати.
Зефір та груші додати у сирну масу.
Суміш ретельно вимішати до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
Форму змастити маргарином, викласти в неї сирну масу та розрівняти.
Білки збити з цукровою пудрою в стійку піну.
Розподілити білкову піну по всій поверхні сирної маси.
Форму поставити в духовку, розігріту до температури 170 ° С на 40 хвилин.
Готову сирну запіканку з грушами та зефіром остудити та посипати цукровою пудрою.
Анастасія
Спочатку здавалося, що запіканка вийде надто солодкою, але це насправді щось надзвичайне! Сир приємно грає з грушею і смак виходить такий — м’якенький-м’якенький. Зефір в мене був полуничний, але краще брати класичний білий. Наступний так і зроблю.
Дякую за рецепт!!
Марина
Для мене це щось дуже нове. Раніше не зустрічала нічого подібного, щоб запікати із зефіром. Неодмінно спробую приготувати, впевнена, що це надзвичайно смачно!