Меню

Гарячі страви 23.06.2024

Смачні фрикадельки, запечені з овочами у томатному соусі

З появою в магазинах, на ринках або на грядках кабачків і цукіні наше меню стає не тільки різноманітнішим, але вітаміннішим, адже ці овочі ідеально поєднуються не тільки з іншими овочами, а й з м’ясом, грибами, крупами, рибою та ін.

Рецепт з овочів та фрикадельок – ситна та смачна страва, яку можна подати і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Кабачок краще взяти молодий, з ніжною шкіркою і несформованим насінням. Тоді його не треба чистити, а при тушкуванні шматочки зберігатимуть форму. Готуйте та ділитесь враженнями!

 

Продукти:

  • Кабачки середні – 1 шт.
  • Морква свіжа – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 4 ст. ложки
  • Зелень кропу чи петрушки – 0,5 пучка
  • Філе куряче — 250 г
  • Майонез 67% — 1 ст. ложка
  • Томатна паста – 1 ст. ложка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

Фрикадельки запечені в духовці на овочевій подушці в томатному соусі

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Кабачок вимити, обсушити, порізати на кружальця завтовшки 1 см, а потім кожен кружок розрізати на 4 сектори.

кабачок

Моркву вимити, обсушити, очистити, ополоснути і натерти на великій тертці або нарізати тонкою соломкою.

морква

Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.

цибуля

Зелень кропу чи петрушки вимити у проточній воді, добре обсушити та подрібнити.

зелень

Скласти всі підготовлені овочі в миску, додати відціджену від заливки кукурудзу, посипати перцем і сіллю.

овочі

Все добре перемішати.

овочі

Куряче філе обмити, обсушити, видалити всі плівки та нарізати невеликими шматочками.

куряче філе

Пропустити філе через дрібні грати м’ясорубки, додати до смаку мелений перець і сіль.

фарш

Фарш добре вимішати.

фарш

З маси, що вийшла, сформувати невеликі фрикадельки.

фрикадельки

У жароміцну форму помістити підготовлені овочі та розрівняти.

Зверху розкласти фрикадельки, злегка заглиблюючи в овочі.

розкласти фрикадельки

До майонезу додати томатну пасту та 150 мл води, злегка посолити.

соус

Соус перемішати за допомогою вінчика.

соус

Вилити заливку у форму і трохи потрясти її, щоб рідина розподілилася рівномірно.

фрикадельки з овочами

Накрити форму фольгою та добре обтиснути її.

Поставити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, запікати протягом 30 хвилин.

фрикадельки з овочами

Потім зняти фольгу і запікати ще близько 15 хвилин, щоб фрикадельки злегка підрум’янилися.

фрикадельки з овочами

Подавати страву гарячою.

фрикадельки з овочами

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons