Смачні фрикадельки, запечені з овочами у томатному соусі
З появою в магазинах, на ринках або на грядках кабачків і цукіні наше меню стає не тільки різноманітнішим, але вітаміннішим, адже ці овочі ідеально поєднуються не тільки з іншими овочами, а й з м’ясом, грибами, крупами, рибою та ін.
Рецепт з овочів та фрикадельок – ситна та смачна страва, яку можна подати і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Кабачок краще взяти молодий, з ніжною шкіркою і несформованим насінням. Тоді його не треба чистити, а при тушкуванні шматочки зберігатимуть форму. Готуйте та ділитесь враженнями!
Продукти:
- Кабачки середні – 1 шт.
- Морква свіжа – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Кукурудза консервована – 4 ст. ложки
- Зелень кропу чи петрушки – 0,5 пучка
- Філе куряче — 250 г
- Майонез 67% — 1 ст. ложка
- Томатна паста – 1 ст. ложка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Фрикадельки запечені в духовці на овочевій подушці в томатному соусі
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Кабачок вимити, обсушити, порізати на кружальця завтовшки 1 см, а потім кожен кружок розрізати на 4 сектори.
Моркву вимити, обсушити, очистити, ополоснути і натерти на великій тертці або нарізати тонкою соломкою.
Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.
Зелень кропу чи петрушки вимити у проточній воді, добре обсушити та подрібнити.
Скласти всі підготовлені овочі в миску, додати відціджену від заливки кукурудзу, посипати перцем і сіллю.
Все добре перемішати.
Куряче філе обмити, обсушити, видалити всі плівки та нарізати невеликими шматочками.
Пропустити філе через дрібні грати м’ясорубки, додати до смаку мелений перець і сіль.
Фарш добре вимішати.
З маси, що вийшла, сформувати невеликі фрикадельки.
У жароміцну форму помістити підготовлені овочі та розрівняти.
Зверху розкласти фрикадельки, злегка заглиблюючи в овочі.
До майонезу додати томатну пасту та 150 мл води, злегка посолити.
Соус перемішати за допомогою вінчика.
Вилити заливку у форму і трохи потрясти її, щоб рідина розподілилася рівномірно.
Накрити форму фольгою та добре обтиснути її.
Поставити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, запікати протягом 30 хвилин.
Потім зняти фольгу і запікати ще близько 15 хвилин, щоб фрикадельки злегка підрум’янилися.
Подавати страву гарячою.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!