Кабачки з помідорами та сиром запечені в духовці віялом
Віяло з кабачків з помідорами та сиром у духовці – незвичайний, легкий варіант для домашнього обіду, вечері та навіть святкового застілля. Приготувати цю страву досить легко і просто, так що вам не треба буде сильно себе турбувати.
Свіжі запечені овочі сподобаються як дорослим, і дітям. Ви можете приготувати кабачки у духовці чи на грилі на дачі. Форма готового виробу залежить від ваших уподобань — це можуть бути човники, форма віяла або стандартне налагодження один на одного кілець помідора і кабачка.
Необхідні інгредієнти:
- Кабачки 400 г
- Помідор 250 г
- Сир твердий 100 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений
- Панірувальні сухарі
Кабачки з помідорами та сиром у духовці, рецепт з фото покроково
Для приготування підійдуть молоденькі овочі невеликого розміру. Великі кабачки довше запікатимуться. Промийте кабачок, обсушіть рушником. Обріжте хвостики з обох боків. За бажанням, з одного боку, «попку» можна залишити. Розріжте цілий кабачок смужками, не дорізаючи до кінця з одного боку. Можете замінити цукіні кабачок.
Промийте помідор, акуратно, виріжте основу плодоніжки. Наріжте кружальцями або півколом, якщо овочі великого розміру. Використовуйте стиглі щільні плоди, тому що їх зручніше нарізати.
Твердий сир натріть на маленьку або велику тертку. Купуйте сири гарної якості у перевіреного виробника, щоб не зіпсувати смаку готової страви і не нашкодити здоров’ю своїх рідних.
У прорізи кабачка покладіть нарізані кільця помідорів. Кулінарний шедевр трохи поперчіть і приправте сіллю. Можливе використання додаткових прянощів, на ваш розсуд. На даному етапі, за бажанням, можна присмачити майонезом.
Підберіть відповідну жароміцну форму. На дно додайте панірувальних сухарів. За бажанням можна змастити вершковим маслом, потім присипати сухарями. Викладіть фабрикат кабачків та присипте натертим сиром. Сир можна додати і в прорізі кабачка.
Поставте в духовку при температурі 180 градусів на 40-60 хвилин. Щоб сир не підгорів у період запікання, приблизно через 30 хвилин, накрийте кабачки фольгою. Періодично перевіряйте блюдо на готовність. Проколюйте дерев’яною шпажкою. Коли це буде легко зробити, значить, кабачки пропеклися і можна відключати духовку.
Найсмачніші кабачки з помідорами та сиром у духовці готові. Спечені кабачки прикрасьте зеленню і швиденько подайте до столу.
Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!