Меню

Що приготувати на снiданок 16.09.2023

Легка та смачна кабачкова запіканка з сиром та зеленню


Кабачкова запіканка чудова ідея для легкої вечері. Запіканка виходить легкою, але водночас досить ситною. Запіканку з кабачка можна подати як гарнір до основної страви. Замість кабачка для приготування можна використовувати цукіні.

Вам знадобиться:

  • Кабачок – 250 гр.;
  • Яйця категорії С1 – 2 шт.;
  • Сир твердих сортів – 50 гр;
  • Петрушка чи кріп – 10 гр.;
  • Борошно – 100 гр;
  • Сіль та чорний перець за смаком.

кабачок

Рецепт кабачкової запіканки з сиром та зеленню в духовці

Приготування
1. Кабачок натріть на великій тертці, трохи посоліть. Якщо у вас не молодий кабачок, попередньо очистіть шкірку і видаліть насіння. Залишіть кабачок на 5 хвилин.

кабачок натерти
2. Зайву рідину злийте. Додати сіль, яйця, мелений чорний перець.

кабачкова запіканка з яйцями
3. Сир натріть на тертці та додайте до кабачка. Використовуйте сорти сиру, які добре плавляться. Все добре перемішайте.

сир

4. Петрушка або кріп, переберіть, помийте, обсушіть і дрібно наріжте. Додайте нарізану зелень в кабачкове тісто і перемішайте.

кабачкова запіканка
5. Додайте борошно. Все ретельно перемішайте.

кабачкова запіканка
6. Форму для запікання змастіть олією, викладіть кабачкову масу, зверху розрівняйте.

у формі
7. Випікайте кабачкову запіканку в розігрітій до 180°С духовці близько 30 хвилин, режим «верх-низ».

кабачкова запіканка

При подачі за бажання можна на кожен шматочок запіканки покладіть сметану.

кабачкова запіканка

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons