Кабачкова піца на сковорідці — смачний та простий рецепт
Кабачкова піца смачна, цікава та незвичайна страва, яку можна приготувати на сніданок, оскільки багато часу приготування у вас не займе. Піца готується на сковороді, що дуже зручно. Якщо ви не скажете своїм домочадцям, з чого приготоване тісто для піци, то вони відразу не зрозуміють, що їдять не класичну піцу.
Вам знадобиться на діаметр 26 см:
- Кабачок – 300 г;
- Яйця категорії С1 – 2 шт.
- Сіль за смаком;
- Борошно – 3 ст.
Для начинки:
- Томатний соус (кетчуп) – 2 ст;
- Сир моцарелла
- Помідор;
- Риба слабосолена або ковбаса чи шинка.
Кабачкова піца на сковороді, рецепт з покроковими фото
Приготування
Кабачок помийте, обсушіть і натріть на тертці. Перекладіть у глибоку миску та посоліть, залиште на 5 хвилин, щоб кабачок за цей час дав сік.
Поки кабачок варто підготуйте начинку для піци. Для цього сир натріть на тертці, помидор помийте, обсушіть і наріжте тонкими кружальцями, рибу або шинку тонко наріжте.
Кабачок добре відіжміть, злийте зайву рідину. Віджаті кабачки перекладіть назад у миску та додайте яйця. Все добре перемішайте за допомогою виделки до однорідного стану.
Додайте в кабачкове тісто борошно.
Знову добре перемішайте за допомогою вилки. Тісто для піци готове.
Сковороду змастіть олією і розігрійте. Кабачкове тісто викладіть на сковороду і рівномірно розподіліть по всій поверхні.
Сковороду накрийте кришкою і смажте кабачковий млинець до рум’яності, а потім переверніть його акуратно на інший бік за допомогою лопатки.
Зверху кабачкову піцу змастіть кетчупом, посипте половиною натертого сиру, покладіть начинку, помідори нарізані і посипте залишками сиру.
Накрийте кришкою сковороду і продовжуйте смажити піцу на невеликому вогні ще трохи часу. За цей час сир має розплавитись. Подавати піцу до столу необхідно, поки вона ще гаряча.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!