Холодник з кваском та свіжими огірочками по-білоруськи
Такий холодний суп – найбажаніша страва в літню спеку. Приготувати його можна як із свіжого кваску, так і з консервованого. Холодник вважається однією із страв для весняного столу. Вітамінів у ньому багато, тому користь від нього величезна.
Адже навесні наш організм так потребує додаткового підживлення. Суп не лише дуже смачний, а й дуже бюджетний. Відмінною добавкою до нього буде гаряча картопля. Приємних смакових відчуттів!
Складові:
- Квасок свіжий – 100 г
- Вода – 1,2 л
- Огірки свіжі – 2 шт.
- Перо зеленої цибулі – 7–8 шт.
- Зелень кропу – 1 пучок
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сметана – 2-3 ст. ложки
- Сіль за смаком
Смачний рецепт холодника з кваском та свіжими огірками
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Квасок перебрати, видаляючи пожовкле, зіпсоване листя, відрізати живці, покласти в холодну воду і ретельно промити, а потім нашаткувати локшиною.
Воду довести до кипіння, опустити в неї щавель та поварити протягом 5 хвилин. Відвар добре остудити і навіть охолодити у холодильнику.
Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити і нарізати дрібними кубиками.
Перо зеленої цибулі вимити під струменем проточної води, обсушити і порізати.
Огірки вимити, очистити від шкірки, розрізати вздовж навпіл, та був кожну половинку дрібно нашаткувати.
Зелень кропу вимити, обсушити та порубати.
У відвар щавлю викласти усі підготовлені інгредієнти.
Все перемішати, посолити до смаку, додати сметану і знову перемішати.
Подати охолодник порційно з гарячою відвареною картоплею.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!