Меню

Першi страви 23.06.2024

Холодник з кваском та свіжими огірочками по-білоруськи

Такий холодний суп – найбажаніша страва в літню спеку. Приготувати його можна як із свіжого кваску, так і з консервованого. Холодник вважається однією із страв для весняного столу. Вітамінів у ньому багато, тому користь від нього величезна.

Адже навесні наш організм так потребує додаткового підживлення. Суп не лише дуже смачний, а й дуже бюджетний. Відмінною добавкою до нього буде гаряча картопля. Приємних смакових відчуттів!

 

Складові:

  • Квасок свіжий – 100 г
  • Вода – 1,2 л
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Перо зеленої цибулі – 7–8 шт.
  • Зелень кропу – 1 пучок
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сметана – 2-3 ст. ложки
  • Сіль за смаком

Смачний рецепт холодника з кваском та свіжими огірками

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Квасок перебрати, видаляючи пожовкле, зіпсоване листя, відрізати живці, покласти в холодну воду і ретельно промити, а потім нашаткувати локшиною.

квасок

Воду довести до кипіння, опустити в неї щавель та поварити протягом 5 хвилин. Відвар добре остудити і навіть охолодити у холодильнику.

Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити і нарізати дрібними кубиками.

яйця

Перо зеленої цибулі вимити під струменем проточної води, обсушити і порізати.

Огірки вимити, очистити від шкірки, розрізати вздовж навпіл, та був кожну половинку дрібно нашаткувати.

огірки

Зелень кропу вимити, обсушити та порубати.

У відвар щавлю викласти усі підготовлені інгредієнти.

Все перемішати, посолити до смаку, додати сметану і знову перемішати.

холодник

Подати охолодник порційно з гарячою відвареною картоплею.

холодник

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons