Дуже смачні пиріжки з ягодами з дріжджового тіста в духовці
Дуже смачні та легкі пиріжки на дріжджовому тісті. Простий рецепт приготування із звичайних продуктів. У начинку підуть будь-які ягоди, що є в наявності.
Без випічки не обходиться жодна родина. Пиріжки з ягодами, це смачний та корисний десерт, який забезпечить гарний перекус. Асорті з малини, чорної смородини та вишні надають начинці неповторного аромату та смаку.
Знадобиться:
Для тіста
• Молоко незбиране – одна склянка;
• Цукор – півсклянки;
• Дріжджі – одна восьма частина пачки (100 г);
• Маргарин – півсклянки;
• Яйця – дві штуки;
• Борошно – чотири склянки.
Начинка:
• Малина червона – одна склянка;
• Малина жовта – півсклянки;
• Смородина чорна – півсклянки;
• Вишня без кісточок – півсклянки;
• Цукор – одна склянка.
Найсмачніші пиріжки з ягодами з дріжджового тіста в духовці
У каструлі злегка нагріти молоко, розчинити дріжджі та ложку цукру. Залишити на 5-10 хвилин. Після додати решту цукру збитий з яйцями, ретельно перемішати. Влити розтоплений маргарин, всипати борошно, що просіює, добре вимісити. Як альтернатива, молоко можна замінити теплою, кип’яченою водою. Накрити тісто кришкою і залишити на дві години.
Щоб пиріжки були легкими як пух, слід кілька разів його вимісити. Через сорок хвилин поле замісу обім’яти тісто, накрити рушником. Потім, через 40 хвилин, ще раз обім’яти. Коли тісто зійде втретє, розпочати формування пиріжків.
Готове, пишне тісто викласти на поверхню невеликими кульками. Залишити на п’ятнадцять хвилин, щоб вони трохи піднялися. Плюснути рукою, зробити круглі коржики. На середину викласти ягоди. Вишню бажано процідити, видалити надлишки соку.
На ягоди насипати по чайній ложці цукру. Защепити краї тіста, сформувати пиріжки.
Форму для випічки присипати борошном, можна трохи обробити маслом, викласти пиріжки швом вгору. Покрити збитим жовтком.
Поставити випікати у духовку. Коли з’явиться рум’яна, гарна скоринка, пиріжки готові. Вийняти та накрити рушником.
За тридцять хвилин можна пригощати домочадців. Перед подачею припудріть цукровою пудрою, для декору можна покласти м’яту.
Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!