Малосольні хрусткі огірочки, рецепт приготування перевірений роками
Я дуже люблю всякі соління, наприклад, засолити помідори, солодкий перець, капусту, кабачки, грибочки. Але сама моя улюблена закуска – це хрумкі малосольні огірки. Рецепт малосольних огірків у мене перевірений роками, їх моя бабуся так солила.
Розсіл простий, сіль, цукор, перець горошком, вода. Обов’язково додати в банку для засолення свіжий кріп парасольками, листя чорної смородини, листя хрону. Такий букет спецій створять чудовий смак і аромат малосольним хрустким огірочкам. В принципі, за цим рецептом їх можна і закатати в банки на зиму.
Для приготування малосольних огірків за класичним рецептом з фото нам знадобиться 1 день, кількість порцій – 6.
Інгредієнти:
- Огірки свіжі, краще маленького розміру – 1 кілограм
- Сіль кам’яна – 1 столова ложка
- Цукор білий – 3 столові ложки
- Оцет столовий 9% — 1,5 столової ложки
- Перець запашний горошком – 4 штуки
- Свіжий кріп, парасольками – 2 гілочки
- Листя чорної смородини – 1 гілочка
- Листя хрону – 1 штука
- Фільтрована вода – 1 літр.
Малосольні огірки, рецепт класичний з фото по крокам
Купуємо на ринку або рвемо на городі свіжі огірочки, краще дрібні, щоб смачніше було. Обрізаємо попки. Проколюємо їх у різних місцях тонким ножем. Заливаємо холодною водою та відставляємо на 2 години постояти. Тоді огірочки виходять хрусткими.
Готуємо розсіл. У каструлю наливаємо воду, кидаємо запашний перець горошком, можна і додати чорного.
Насипаємо сіль кам’яну, не екстра і без йоду.
Також висипаємо цукор.
Купуємо на ринку набір для засолювання – кріп, листя чорної смородини та хрін. Звичайно, потрібно промити зелень.
Вода закипіла. Додаємо оцет.
У скляну банку кладемо зелень для засолювання, укладаємо огірки щільно і заливаємо гарячим розсолом. Можна ще в банку покласти часник, перець гіркий стручком, гвоздику або тархун.
Ставимо на підвіконня банку або все це можна солити у каструлі. Нехай годин 5 постоять огірки у теплі.
А потім на добу у холодильник.
Ось і все, хрусткі малосольні огірки готові! Швидко та смачно, ми приготували відмінну закуску для всієї родини. Головне – все натуральне, без барвників. Огірки виходять хрусткі та смачні. Можна і до салатів їх додавати. І для консервації на зиму чудовий рецепт. У холодильнику їх можна зберігати і 2 тижні, але в мене завжди закінчуються раніше!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!