Меню

Рецепти на зиму 20.06.2024

Малосольні хрусткі огірочки, рецепт приготування перевірений роками

Я дуже люблю всякі соління, наприклад, засолити помідори, солодкий перець, капусту, кабачки, грибочки. Але сама моя улюблена закуска – це хрумкі малосольні огірки. Рецепт малосольних огірків у мене перевірений роками, їх моя бабуся так солила.

Огірки виходять хрумкі та пікантні на смак. Секрет простий, перед засолом огірки потрібно проколоти тонким ножем і потримати в холодній воді кілька годин. Тоді огірки виходять хрусткі, як у банці.

Розсіл простий, сіль, цукор, перець горошком, вода. Обов’язково додати в банку для засолення свіжий кріп парасольками, листя чорної смородини, листя хрону. Такий букет спецій створять чудовий смак і аромат малосольним хрустким огірочкам. В принципі, за цим рецептом їх можна і закатати в банки на зиму.

Для приготування малосольних огірків за класичним рецептом з фото нам знадобиться 1 день, кількість порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі, краще маленького розміру – 1 кілограм
  • Сіль кам’яна – 1 столова ложка
  • Цукор білий – 3 столові ложки
  • Оцет столовий 9% — 1,5 столової ложки
  • Перець запашний горошком – 4 штуки
  • Свіжий кріп, парасольками – 2 гілочки
  • Листя чорної смородини – 1 гілочка
  • Листя хрону – 1 штука
  • Фільтрована вода – 1 літр.

Малосольні огірки, рецепт класичний з фото по крокам

Купуємо на ринку або рвемо на городі свіжі огірочки, краще дрібні, щоб смачніше було. Обрізаємо попки. Проколюємо їх у різних місцях тонким ножем. Заливаємо холодною водою та відставляємо на 2 години постояти. Тоді огірочки виходять хрусткими.

огірки

Готуємо розсіл. У каструлю наливаємо воду, кидаємо запашний перець горошком, можна і додати чорного.

розсіл

Насипаємо сіль кам’яну, не екстра і без йоду.

сіль

Також висипаємо цукор.

цукор

Купуємо на ринку набір для засолювання – кріп, листя чорної смородини та хрін. Звичайно, потрібно промити зелень.

зелень

Вода закипіла. Додаємо оцет.

вода

У скляну банку кладемо зелень для засолювання, укладаємо огірки щільно і заливаємо гарячим розсолом. Можна ще в банку покласти часник, перець гіркий стручком, гвоздику або тархун.

малосольні огірки

Ставимо на підвіконня банку або все це можна солити у каструлі. Нехай годин 5 постоять огірки у теплі.

малосольні огірки

А потім на добу у холодильник.

малосольні огірки

Ось і все, хрусткі малосольні огірки готові! Швидко та смачно, ми приготували відмінну закуску для всієї родини. Головне – все натуральне, без барвників. Огірки виходять хрусткі та смачні. Можна і до салатів їх додавати. І для консервації на зиму чудовий рецепт. У холодильнику їх можна зберігати і 2 тижні, але в мене завжди закінчуються раніше!

малосольні огірки

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons