Хрумкі малосольні огірки, рецепт з холодним розсолом
Влітку, коли салати зі свіжих овочів порядком набридають, саме час приготувати дуже смачні малосольні хрусткі огірки.
Засолити їх можна за перевіреним домашнім рецептом холодним розсолом. Закуска буде готова буквально за добу. Після того, як овочі поміняють колір із яскраво зеленого на більш приглушений, ємність з ними можна прибрати в холодильник, щоб уповільнити процес соління.
Інгредієнти:
- 1 кг огірків,
- 2 зубчики часнику,
- 1-2 кружечки гострого перцю,
- 3-4 гілочки петрушки,
- 1 столів. л. солі,
- 1 л води.
Як засолити хрумкі малосольні огірки, рецепт з холодною водою
Для того щоб зробити малосольні огірки можна використовувати будь-яку тару: скляну банку, емальовану каструлю або пластикове відро. Все залежить від кількості огірків, які ви хочете засолити. Я використовувала середню каструлю, в неї добре лягають огірки.
Отже, на дно тари укладаємо необхідні спеції: я використовувала часник, петрушку та трохи гострого перцю. Ці спеції чудово доповнюють огірки і надають їм насичений смак та аромат. За бажанням можна додати листя хрону та кріп.
Промиті в холодній воді свіжі огірки складаємо в каструлю, щоб вони не притискалися один до одного. Зрізати кінчики не обов’язково, але якщо ви хочете, то можете зрізати хвостики, то овочі ще швидше просоляться.
Готуємо розсіл: змішуємо сіль та холодну воду, пару разів перемішуємо ложкою, щоб сіль почала танути, кристали швидко розчиняються у воді.
Заливаємо огірки холодним розсолом, прикриваємо кришкою, залишаємо в кімнаті і через добу огірки малосольні повністю готові. Тепер огірки можна поставити в холодильник, вони уповільнять процес засолювання.
Готові огірки мають відмінні смакові якості, трохи гостренькі та малосольні, як того й хотілося.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!