Смачний та корисний овочевий салат з броколі
Якщо ви любите овочеві салати без майонезу, тоді цей корисний та смачний рецепт спеціально для Вас. Приготуйте смачний салат з броколі та помідорами і пригостіть своїх рідних за домашнім обідом чи вечерею.
Інгредієнти:
- Броколі 1 виделок (200-250 гр.)
- Помідор 4-5 шт.
- Баклажан 1 шт.
- Насіння соняшника 2 ст. л.
- Сіль
- Молотий чорний перець
- Лимонна кислота 1 щіпка
Заправка:
- Оцет бальзамічний 1 ст. л.
- Оливкова олія 2 ст. л. + для запікання
- Гірчиця 1 ч. л.
- Мед 1 ч. л.
- Сир «пармезан» 20 гр.
Смачний і корисний овочевий салат з броколі, помідорами і баклажанами
Баклажан промийте та обсушіть паперовим рушником. Очистіть від шкірки. Наріжте не дуже тонкими кільцями, використовуючи звичайний або фігурний ніж. Жаростійку форму для запікання змастіть оливковою олією. Перемістіть кружечки баклажанів. Запікайте в гарячій духовці до рум’яного кольору за температури 190-200 градусів.
Поставте суху сковороду на вогонь і добре розігрійте. Насипте очищене насіння соняшника та підсушіть на невеликому вогні до золотистості. Постійно перемішуйте, щоб насіння не підгоріло. Рум’яне насіння пересипте на суху тарілку і остудіть.
Підготуйте броколі. Сполосніть. Розділіть на середні суцвіття.
Закип’ятіть воду в сотейнику. Трохи підсоліть та насипте лимонну кислоту, щоб капуста зберегла колір. Перемістіть броколі. З моменту закипання готуйте 3-4 хвилини.
Підготуйте ємність із холодною водою. Дістаньте суцвіття з окропу та остудіть їх у підготовленій воді. Після цього, відкиньте на сито і дайте стекти рідини.
Запечені баклажани дістаньте з печі та перемістіть на паперовий рушник. Залишіть до повного остигання.
Промийте помідори. Обсушити рушником. Наріжте невеликими часточками.
Для заправки візьміть глибоку миску. Додайте мед, гірчицю, оцет та олію. Перемішайте ложкою до однорідної маси. Для приготування соусу зручно взяти невелику баночку із кришкою.
У салатник перемістіть броколі, скибочки помідорів, баклажани. Приправте молоти перцем та сіллю. Перемішайте.
Посипте насінням соняшника та тертим пармезаном. Салат з брокколі та помідорами готовий.
Подавайте до столу разом із соусом і додайте його безпосередньо перед вживанням. Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!