Меню

Гарячі страви 30.08.2024

Котлетки зі свинини та кабачка у томатному соусі

Іноді такі котлетки називають «грецькі котлети з кабачками». У класичному варіанті як м’ясна складова використовується свинина, але її цілком можна замінити будь-яким пісним м’ясом тварин або птиці. Замість кабачків ідеально підходять цукіні.

Замість томатної пасти підійдуть і свіжі помідори, пропущені через часті грати м’ясорубки і протерті через сито з нержавіючої сталі. Готується страва просто, подається у гарячому вигляді.

 

Продукти:

  • Свинина (м’якоть) – 350 г
  • Кабачки – 0,5 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Томатна паста – 1 ст. ложка
  • Олія — ​​за потребою

Котлети з кабачків та м’ясного фаршу в томатному соусі

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

продукти

М’ясо обмити, обсушити, нарізати, викласти в чашу блендера і подрібнити у фарш. Якщо блендера немає, можна подрібнити м’ясо за допомогою м’ясорубки з частою решіткою.

фарш

Половинку цибулини очистити і дрібно порізати.

Зубчик часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки та пропустити через прес.

Молодий кабачок з насінням, що несформувалося, вимити, очистити і натерти на дрібній тертці. Якщо м’якуш дуже соковитий, то частину соку можна віджати.

У миску викласти фарш, кабачкову масу, цибулю, часник і яйце, посолити і поперчити до смаку.

Все ретельно вимішати, а потім з маси, що вийшла, сформувати невеликі котлетки і викласти їх на сковороду з розігрітою олією.

Котлети з кабачків та м'ясного фаршу в томатному соусі

Обсмажити котлетки з двох боків до легкого підрум’янювання.

Котлети з кабачків та м'ясного фаршу

Перекласти котлетки у форму для запікання на один шар.

Котлети з кабачків та м'ясного фаршу

Томатну пасту розвести 1 склянкою гарячої води.

Залити томатом так, щоб заливка була нарівні з котлетками.

Форму закрити фольгою та помістити в духовку, розігріту до температури 190 ºС, на 40–45 хвилин.

Котлети з кабачків та м'ясного фаршу

Подати котлетки із улюбленим гарніром, полив соусом.

Котлети з кабачків та м'ясного фаршу

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons