Котлетки зі свинини та кабачка у томатному соусі
Іноді такі котлетки називають «грецькі котлети з кабачками». У класичному варіанті як м’ясна складова використовується свинина, але її цілком можна замінити будь-яким пісним м’ясом тварин або птиці. Замість кабачків ідеально підходять цукіні.
Замість томатної пасти підійдуть і свіжі помідори, пропущені через часті грати м’ясорубки і протерті через сито з нержавіючої сталі. Готується страва просто, подається у гарячому вигляді.
Продукти:
- Свинина (м’якоть) – 350 г
- Кабачки – 0,5 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – до смаку
- Перець чорний мелений – за смаком
- Томатна паста – 1 ст. ложка
- Олія — за потребою
Котлети з кабачків та м’ясного фаршу в томатному соусі
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
М’ясо обмити, обсушити, нарізати, викласти в чашу блендера і подрібнити у фарш. Якщо блендера немає, можна подрібнити м’ясо за допомогою м’ясорубки з частою решіткою.
Половинку цибулини очистити і дрібно порізати.
Зубчик часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки та пропустити через прес.
Молодий кабачок з насінням, що несформувалося, вимити, очистити і натерти на дрібній тертці. Якщо м’якуш дуже соковитий, то частину соку можна віджати.
У миску викласти фарш, кабачкову масу, цибулю, часник і яйце, посолити і поперчити до смаку.
Все ретельно вимішати, а потім з маси, що вийшла, сформувати невеликі котлетки і викласти їх на сковороду з розігрітою олією.
Обсмажити котлетки з двох боків до легкого підрум’янювання.
Перекласти котлетки у форму для запікання на один шар.
Томатну пасту розвести 1 склянкою гарячої води.
Залити томатом так, щоб заливка була нарівні з котлетками.
Форму закрити фольгою та помістити в духовку, розігріту до температури 190 ºС, на 40–45 хвилин.
Подати котлетки із улюбленим гарніром, полив соусом.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!