Меню

Рецепти на зиму 24.08.2024

Дуже смачний салат з кабачків з часником та морквою на зиму

Універсальна заготівля на зиму – салат із кабачків із часником та морквою. Дуже соковитий, гоструватий, хрусткий – ви можете запропонувати його як холодну закуску, як салат чи добавку до будь-яких страв – від пшеничної, гречаної каші, вареної чи смаженої картоплі до м’ясних котлет, відбивних чи тушкованого м’яса.

Якщо зробите нарізку тонкими скибочками (як огірки для салату), то буде чудова добавка в піцу замість маринованих огірків або у вінегрети, овочеві салати з олією.

Вага моркви та часнику в рецепті вказана в очищеному вигляді, кабачки чистити не потрібно, тільки обріжте хвостики.

 

Інгредієнти:

  • кабачки – 1,5 кг;
  • морква – 300 г;
  • часник – 100 г;
  • гострий перець – 1-2 шт.;
  • сіль – 1 ст. л. з великою гіркою;
  • цукор – 1,5 ст. л;
  • оцет 9% – 120 мл;
  •  олія – 0,5 склянки (склянка 250 мл);
  • петрушка – великий пучок.

овочі
  • Вихід – 2 літри салату.

Салат з кабачків з часником та морквою на зиму, рецепт з покроковими фото

Очистіть моркву, подрібніть через велику тертку. Розігрійте в сковороді олію, вогонь середній. Перекладіть моркву, змішайте з гарячою олією.

морква

Тушкуйте не більше п’яти хвилин. Морква трохи розм’якшиться, але буде ще щільною. Обсмаження як для супів їй не потрібно.

морква2

Кабачки для цієї заготовки вибирайте молоденькі — вони ніжні, соковиті, без грубої кірки і великого жорсткого насіння всередині. Промийте овочі, обріжте із двох сторін. Потім розріжте на шматочки по 1,5 х 2 см. Спочатку ріжте вздовж на 3-4 частини. Потім ці пластини складіть одна на одну і проріжте також уздовж на дві-три частини. Після наріжте впоперек шматочками — така нарізка оптимальна, буде і не дрібно, і не крупно. Перекладіть кабачки в миску чи тазик.

кубики кабачків

Перекладіть гарячу моркву разом із олією до кабачків. Додайте кільця гострого перцю і продавлений через прес часник. Всипте сіль із цукром. Влийте півсклянки (120 мл) оцту. 9% можете замінити 6% для м’якшого смаку.

салат з кабачків на зиму

Перемішайте все, накрийте. Залишіть кабачки за кімнатної температури на 5-6 годин або витримайте ніч, але надовго краще залишити їх у холодильнику.

салат з кабачків на зиму

Поставте посуд із салатом на сильний вогонь. Після закипання зменшіть нагрівання до середнього. Помішуйте і стежте за кольором кабачків – хвилин через десять вони нагріються і почнуть змінювати колір на темніший. Готуйте ще 10 хвилин, помішуючи для рівномірного прогрівання овочів. Усі кабачки стануть оливкового кольору.

салат з кабачків на зиму

Додати дрібно нарізану зелень петрушки. Перемішайте, прогрійте дві хвилини. Спробуйте маринад – до смаку він повинен вас повністю влаштовувати. Якщо чогось не вистачає, доведіть до бажаного смаку та проваріть ще хвилину.

салат з кабачків на зиму

Простерилізуйте банки (тримайте їх гарячими чи теплими). Прокип’ятіть кришки. Розкладіть овочі разом із маринадом по банкам, наповнюйте щільніше. Закрутіть машиною для закачування – для цієї заготовки жерстяні кришки надійніше, ніж гвинтові під різьблення.

салат з кабачків на зиму

Переверніть банки з салатом на бік, остудіть Укривати не потрібно, при додатковому прогріванні кабачки втратять пружність, стануть м’якими.

салат з кабачків на зиму

Приберіть банки із салатом на зберігання у темне місце. Смачної вам зими!

салат з кабачків на зиму

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons