Меню

Салати 23.08.2024

Дуже смачний салат з баклажанів з помідорами та печерицями

Смакота — хоч на свято, хоч на кожний день! Салат з обсмажених баклажанів з помідорами і печерицями — ситна і поживна закуска, так як баклажани містять безліч корисних речовин і мають незвичайний смак. Горіховий соус з часником зроблять такий салат у міру пікантним та неймовірно смачним.

Необхідні продукти:

  • середній баклажан – 1 шт.
  • печериці (свіжі гриби) – 150 г.
  • помідори м’ясисті — 2 шт.
  • невелика цибулина – 1 шт.
  • волоський горіх – 4-6 штук
  • часникові часточки – 2 шт.
  • лимон – 0,3 фрукта
  • олія для смаження (будь-яка без запаху) – 45 г.
  • майонез пісний – 80 г.
  • сіль – на смак
  • перець – 1 дрібочка
  • зелень для подачі (кріп, цибуля) – 0,5 пучка

Салат з баклажанів з помідорами та грибами, покроковий рецепт з фото

Інструкція з фото:

Баклажан споліскуємо, відрізаємо плодоніжку і нарізаємо середніми кружальцями середньої товщини. Посипаємо їх щедро сіллю, добре струшуємо і залишаємо в мисці на чверть години, поки нарізка не пустить сік.

баклажани

Тим часом обсмажуємо в олії печериці, нарізані середніми слайсами спочатку з одного боку до золотистого стану.

гриби

 

Потім смажимо гриби до того ж стану з іншого боку.

смажені гриби

Забираємо в окремий посуд готові гриби і в цій же олії обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю.

смажити цибулю

Далі споліскуємо баклажани від солі, підсушуємо серветками та обсмажуємо на краплі олії з двох сторін до коричневого кольору.

смажені баклажани

Поки вони охолоджуються, приготуємо соус. У глибоку миску викладаємо майонез, очищені та подрібнені волоські горіхи, рубані часникові часточки, додаємо перець, сік лимона та сіль на свій смак.

соус з горіхами

Ложкою з’єднуємо всі компоненти до однорідної суміші.

соус для салату

Приступаємо до збирання салату. Для цього беремо блюдо сервіровки і укладаємо охолоджені смажені баклажани першим шаром.

салат з баклажанами

Зверху розподіляємо помідори, нарізані середніми скибочками.

салат з баклажанами та помідорами

Товстим шаром покриваємо помідори горіховим соусом.

салат з баклажанами помідорами та грибами

По центру закуски викладаємо обсмажені гриби.

салат з баклажанами помідорами та грибами

Решту соусу покриваємо обсмаженою цибулею.

салат з баклажанами помідорами та грибами

Прикрашаємо салат зеленою цибулею та свіжими гілочками кропу. Подаємо готову закуску з овочів, печериць з горіховою заправкою як самостійну холодну страву.

салат з баклажанами помідорами та грибами

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons