Дуже смачний салат з баклажанів з помідорами та печерицями
Смакота — хоч на свято, хоч на кожний день! Салат з обсмажених баклажанів з помідорами і печерицями — ситна і поживна закуска, так як баклажани містять безліч корисних речовин і мають незвичайний смак. Горіховий соус з часником зроблять такий салат у міру пікантним та неймовірно смачним.
Необхідні продукти:
- середній баклажан – 1 шт.
- печериці (свіжі гриби) – 150 г.
- помідори м’ясисті — 2 шт.
- невелика цибулина – 1 шт.
- волоський горіх – 4-6 штук
- часникові часточки – 2 шт.
- лимон – 0,3 фрукта
- олія для смаження (будь-яка без запаху) – 45 г.
- майонез пісний – 80 г.
- сіль – на смак
- перець – 1 дрібочка
- зелень для подачі (кріп, цибуля) – 0,5 пучка
Салат з баклажанів з помідорами та грибами, покроковий рецепт з фото
Інструкція з фото:
Баклажан споліскуємо, відрізаємо плодоніжку і нарізаємо середніми кружальцями середньої товщини. Посипаємо їх щедро сіллю, добре струшуємо і залишаємо в мисці на чверть години, поки нарізка не пустить сік.
Тим часом обсмажуємо в олії печериці, нарізані середніми слайсами спочатку з одного боку до золотистого стану.
Потім смажимо гриби до того ж стану з іншого боку.
Забираємо в окремий посуд готові гриби і в цій же олії обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю.
Далі споліскуємо баклажани від солі, підсушуємо серветками та обсмажуємо на краплі олії з двох сторін до коричневого кольору.
Поки вони охолоджуються, приготуємо соус. У глибоку миску викладаємо майонез, очищені та подрібнені волоські горіхи, рубані часникові часточки, додаємо перець, сік лимона та сіль на свій смак.
Ложкою з’єднуємо всі компоненти до однорідної суміші.
Приступаємо до збирання салату. Для цього беремо блюдо сервіровки і укладаємо охолоджені смажені баклажани першим шаром.
Зверху розподіляємо помідори, нарізані середніми скибочками.
Товстим шаром покриваємо помідори горіховим соусом.
По центру закуски викладаємо обсмажені гриби.
Решту соусу покриваємо обсмаженою цибулею.
Прикрашаємо салат зеленою цибулею та свіжими гілочками кропу. Подаємо готову закуску з овочів, печериць з горіховою заправкою як самостійну холодну страву.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!