Меню

Страви з грибами 2.09.2023

Овочеве рагу з грибами, кабачками та помідорами

Пропоную рецепт приготування однієї з найсмачніших страв з кабачків з овочами та грибами. Я використовувала печериці, але цілком можна взяти і шляхетні лісові гриби: білі, подосиновики, підберезники, лисички, маслюки та ін.

Це овочеве рагу обов’язково подають разом із дуже смачним соусом. Воно може бути як самостійною стравою, так і добавкою до відвареної картоплі. Смачно, поживно, ситно та дуже вітамінно!

 

Складові:

  • Кабачки – 600 г
  • Гриби – 300 г
  • Помідори червоні стиглі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Олія — 3-4 ст. ложки
  • Сметана – 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Зелень петрушки – 4–5 гілочок

Овочеве рагу з кабачками та грибами, рецепт з фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

овочі

Цибулини очистити та подрібнити.

цибуля

Гриби перебрати, швидко вимити, щоб вони не встигли насититися водою, обсушити та нарізати тонкими пластинками.

печериці

Молоді кабачки вимити, очистити від шкірки та нарізати дрібними кубиками.

кабачки

Помідори вимити і нарізати кубиками.

помідори

На сковороді розігріти олію, викласти в неї цибулю і спасерувати її до напівм’якості.

цибуля

До цибулі додати гриби.

гриби

Все перемішати та при помішуванні обсмажувати протягом 15 хвилин.

грибм

У сковороду додати кабачки, сіль та трохи води та протушити близько 10 хвилин.

кабачки з грибами

Далі додати помідори.

рагу

Суміш загасити при помішуванні протягом 10 хвилин.

овочеве рагу

Страву заправити сметаною та посолити за смаком.

овочеве рагу

Все перемішати та згасити протягом 2–3 хвилин.

овочеве рагу

При подачі страву посипати подрібненою зеленню петрушки.

овочеве рагу

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons