Розсипчата перлова каша з м’ясом у мультиварці
Мультиварка — одне з моїх найвдаліших придбань на кухні. Я користуюся їй майже щодня. Вона значно полегшує приготування їжі, а страви виходять відмінної якості. Особливо гарна вона для каш. Ось і сьогодні я приготувала в ній перлову кашу з м’ясом.
Страва буде розсипчастою, якщо добре буде промито крупа, щоб у ній не залишилося мульчі, яка може надати каші в’язкість і гіркуватий присмак. В іншому мультиварка все зробить сама. Вдалих експериментів на кухні!
Продукти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Свинина (м’якоть) – 300 г
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Олія вершкове – 40 г
- Олія — 2 ст. ложки
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки
- Сіль — 1 ч. ложка
Перлова каша з м’ясом у мультиварці, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Перлову крупу перебрати, залити теплою водою, злегка збовтати, щоб всі легкі домішки, що залишилися, спливли наверх, і злити їх. Потім ретельно промити крупу в теплій (35 ° С) воді для видалення мульчі, а потім у гарячій воді (95 ° С) для змиву жиру, що виступає на поверхні зерен під час зберігання. Після цього залити перловку холодною водою і залишити для набухання на 5-6 годин.
М’ясо сполоснути, промокнути паперовими серветками і нарізати невеликими шматочками.
Цибулину очистити і дрібно нарізати.
Моркву вимити, очистити, обполоснути та натерти на великій тертці.
Для приготування каші я використовую мультиварку (у мене PHILIPS HD3036). У чашу мультиварки влити олію і викласти шматочки м’яса.
Кнопкою «Меню» вибрати режим «Жарка» та при помішуванні лопаткою обсмажувати м’ясо протягом 10 хвилин при відкритій кришці.
До м’яса додати цибулю та моркву.
Все разом обсмажувати ще 3-4 хвилини. Режим «Гаріння» вимкнути.
У чашу додати відціджену перловку, лавровий лист, посолити і поперчити до смаку, після чого залити 2 склянками гарячої води і перемішати.
Мультиварку закрити кришкою, вибрати режим Плов і готувати до звукового сигналу про закінчення програми.
У кашу покласти шматочки вершкового масла і прибрати лавровий лист.
Все добре перемішати та залишити в режимі «Підігрів» на 15–20 хвилин.
Подати перлову кашу порційно.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!