Курячі стегна в часниково-гірчичному соусі в мультиварці
Сьогодні я вирішила поділитися з усіма комбінованим рецептом приготування курячих стегон. Готуються вони в мультиварці на пару, але у фользі, тобто практично стегна тушкуються і в соусі, і у власному соку. Смак приголомшливий!
М’ясо ввібрало в себе прянощі і просочилося майонезом і соком, що виділився. Зазвичай страви на пару вважаються дієтичними, але із пряними добавками стають трохи калорійними. Незважаючи на простоту та легкість приготування, виходить дуже оригінальна страва, адже курочка гарна у будь-якій інтерпретації.
Продукти:
- Курячі стегна в часниково-гірчичному соусі в мультиварці
- Курячі стегна — 4 шт.
- Майонез – 4 ст. ложки
- Часник – 3 зубчики
- Гірчиця столова – 2 ч. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Смачні курячі стегна в мультиварці, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Зубчик часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки та пропустити через прес.
До часникової кашки додати гірчицю та майонез.
Все добре перемішати.
Курячі стегна ретельно вимити, видалити шкіру та обсушити.
Посипати стегна перцем і натерти.
Обмазати стегна соусом, накрити посуд кришкою і поставити на 1 годину в холодильник.
Стегна, що промаринувалися, посолити і викласти на листи фольги. Блискуча сторона фольги має бути звернена до продукту, матова – назовні. Упакувати стегна так, щоб не витікав сік, але при цьому фольга не повинна прилягати до продукту занадто щільно – залишити повітряний простір.
Далі готувати на пару у мультиварці. У чашу мультиварки налити стільки води, щоб вона не доходила до кошика для варіння на пару приблизно на 5 см. Викласти стегна в кошик і помістити на чашу мультиварки. Прилад закрити кришкою.
Кнопкою «Меню» вибрати режим «Готувати на пару», кнопкою «Час приготування» встановити тривалість приготування на 50 хвилин. Час приготування починається з моменту, коли вода закипає та відображається у вигляді зворотного відліку. Щоб стегна готувалися швидше і для економії електроенергії воду можна попередньо нагріти на плиті. Готувати до звукового сигналу закінчення програми. Розгорнути фольгу.
Подати стегна з улюбленим гарніром, полив соусом, що вийшов.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!