Сметаний соус з часником та зеленню
Найсмачніший соус, який підійде до будь-яких страв, приготованих на мангалі. Будь то шашлики, риба чи овочі.
Коли на вулиці чудова, сонячна погода, у вас вихідне або якесь свято, хочеться завжди піти на шашлики. Готувати можна як і м’ясні, так і рибні страви на мангалі. Часто ми не замислюємося, з чим потрібно подавати всі ці страви. Можна приготувати швидкий та смачний соус, на основі: сметани, майонезу, гірчиці, часнику та свіжої зелені.
Якщо ви не любите майонез, можна виключити його з інгредієнтів. Зелень беріть різноманітну, бажано багато різних видів, що вам більше до вподоби. Прекрасно поєднується з м’ясом кінза, базилік, кріп, петрушка, листя салату, зелена цибуля, молодий часник, рукола. Зелень можна нарізати або подрібнити всі інгредієнти за допомогою блендера.
Інгредієнти:
- Сметана (будь-якої жирності) — 100 мілілітрів
- Майонез 67% — 100 мілілітрів
- Гірчиця звичайна – 1 чайна ложка
- Часник – 2 зубки
- Базилік фіолетовий, зелений, кріп, кінза – до смаку.
Як приготувати смачний сметаний соус з часником та зеленню, рецепт з фото покроково
Етапи приготування:
Для приготування цього соусу нам знадобиться сметана та майонез. В якусь миску виливаємо майонез, він у мене 67% жирності та сметану 20%. Додаємо трохи гірчиці. Тут можна поговорити детальніше, якщо ви любите звичайну гостру гірчицю, додайте її, можна додати гірчицю насінням, французьку чи американську, вона не дуже гостра, з легким смаком.
Викладаємо всю зелень на стільницю. Можна використовувати багато різної зелені. Ми маємо молоду кінзу, зелений, фіолетовий базилік, свіжий кріп. Добре промиваємо всю зелень, вкладаємо на рушник, щоб обсохли.
Беремо ніж для овочів і дрібно нарізаємо зелень. Якщо ви не любите, коли в соусі видно зелень, можна її всю перебити блендером, щоб наш соус був пюреподібний. Висипаємо зелень у соус.
Можна трохи підсолити соус, додати свіжо меленої суміші перців. Виделкою все перемішуємо, якщо любите, можна трохи оливкової олії додати. Дрібно нарізаємо зубчики часнику та висипаємо в миску. Перемішуємо все вилкою до однорідної маси.
Подаємо його в гарному соуснику. Він ідеально підходить до риби, морепродуктів, страв із курки чи свинини. Якщо у вас соус залишився, перекладаємо у скляну банку, зберігаємо у холодильнику. Такий корисний, смачний та ароматний соус не купити в жодному магазині.
Антон
Я схожий соус роблю для шашлику, дуже смачний и простий рецепт. На відміну від цього рецепту притримуюся співвідношення майонезу і сметаніи 50 на 50, але сметану потрібно брати густу, щоб соус виходив пастоподібним. І звусно більше часника — його ніколи не буває багато. Смакота!