Картопля з беконом в духовці, дуже смачний та простий рецепт
Всім відомо, що картопля – дуже корисний продукт у нашому раціоні, що має масу цілющих властивостей. До того ж картопля має чудові смакові якості. Пропонуємо приготувати картоплю з беконом, у вигляді картоплі-гармошки.
У складі картопляних бульб містяться найнеобхідніші поживні елементи, серед яких вуглеводи (близько 25% ваги бульби), жири та білки. Білки у свою чергу багаті на амінокислоти. Картопля також насичена і мікроелементами: калієм, фосфором, магнієм та кальцієм.
Склад:
- Картопля — 5 шт.
- Бекон — 5 шматочків
- Зелень — 100 гр.
- Перець та сіль (за смаком)
Картопля з беконом в духовці, рецепт з фото покроково
Ароматна, смачна картопля з беконом та зеленню. Надрізи можна зробити за бажанням. Якщо обгортатимете картоплю в пласти бекону, то беріть бульби невеликого розміру. Картоплю подавайте зі сметанним соусом чи свіжими овочами.
Вимийте та почистіть картоплю великого розміру та зробіть надрізи вздовж на відстані 1 см.
Бекон наріжте на тонкі пластинки.
Кожну скибочку акуратно вкладіть у розрізи.
Додайте в картоплю солі і трохи меленого перцю і загорніть картоплини у фольгу для запікання.
Промастіть олією форму. Нагрійте попередньо в духовку до 180 ° С і помістіть в неї картопля, викладена на дно форми.
Запікайте близько 40-45 хв. Подавайте до столу зі сметаною, посипте посіченою петрушкою або кропом.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!