Десерт без випічки «Лимонний сніжок» — найніжніший та повітряний
Мої улюблені страви – це різні десерти: креми, муси, желе та ін. Сьогодні я вирішила побалувати своїх близьких оригінальним рецептом приготування дуже смачного десерту. Готується він на курячих яйцях без теплової обробки, тому яйця повинні бути дуже свіжими.
За консистенцією десерт злегка нагадує зефір із яскравим лимонним смаком та ароматом. Таке обов’язково треба спробувати!
Інгрідієнти:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор-пісок – 150 г
- Лимони – 2 шт.
- Желатин – 10 г
- Вода – 100 мл
Рецепт з фото десерту без випічки Лимоний сніжок
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Лимони вимити, ошпарити окропом, щоб шкірка виділила ароматне масло, обсушити рушником або паперовою серветкою і за допомогою терки зняти тонкий шар цедри, намагаючись не торкатися білого підкіркового шару (альбедо), який надає цедрі гіркого смаку. З м’якуша лимонів віджати сік.
Желатин залити 100 мл холодної кип’яченої води та залишити для набухання, а потім розпустити на водяній бані до повного зникнення крупинок.
Яйця поділити на жовтки та білки.
У жовтки всипати цукор.
Суміш збити, додати терту цедру, лимонний сік та розпущений желатин.
Все добре перемішати.
Білки збити у круту піну.
Обережно ввести збиті білки в жовтково-желатинову масу.
Суміш швидко, але добре перемішати.
Розкласти десерт у порційні креманки чи вазочки, посипати цедрою та охолодити. Подавати з печивом чи вафлями.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!