Меню

Гарячі страви 24.01.2024

Курячі шлуночки зі стручковою квасолею та сметаною — ну дуже смачний обід

Сезон свіжої спаржевої квасолі давно пройшов, але для цього рецепту цілком підійде і покупна свіжозаморожена квасоля, яку можна купити без особливих проблем. Приготувати її можна за численними рецептами.

А якщо потрібно ситно нагодувати своїх близьких, то зверніть увагу на пропоновану страву з курячими шлуночками. Словами смак не передати, ви повинні спробувати його самі. Впевнена, що рецепт вам сподобається!

 

Складові:

  • Шлуночки курячі (очищені) – 500 г
  • Квасоля стручкова (спаржева) – 350 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст. ложки
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль за смаком
  • Зелень петрушки – за потребою
  • Олія — за потребою

Курячі шлуночки зі стручковою квасолею в сметані на сковороді

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

продукти

Курячі шлунки глибоко надрізати вздовж майже навпіл, видалити вміст, зняти внутрішні плівки і добре промити.

курячі шлунки

Викласти шлуночки в киплячу воду та відварити до готовності. Курячі шлуночки зрілих курок необхідно варити на повільному вогні під кришкою протягом 1,5 години. Шлунки молодих курок і курчат готуються протягом 30-45 хвилин. Готові шлунки розрізати на чотири частини.

шлунки

Цибулину очистити та подрібнити.

цибуля

Моркву вимити, очистити, обполоснути та натерти на великій тертці.

морква

На сковороді розігріти олію і обсмажити на ній цибулю до напівм’якості.

До цибулі додати моркву.

Продовжувати обсмажування до м’якості овочів.

У сковороду до овочів викласти шлуночки.

Курячі шлуночки

Все перемішати та тушити близько 5 хвилин.

Курячі шлуночки зі стручковою квасолею в сметані на сковороді

Стручки квасолі у стадії воскової зрілості обрізати з кінців, видалити волокна і нарізати шматочками довжиною 4 см. Можна взяти і оброблену квасолю свіжозаморожену.

квасоля

Квасолю пробланшувати в окропі протягом 5 хвилин і охолодити в холодній воді.

спаржева квасолч

Зубчик часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки і порубати.

У сковороду додати квасолю та часник, полити сметаною та посолити.

Суміш тушити під кришкою на середньому вогні приблизно 15 хвилин.

Курячі шлуночки зі стручковою квасолею в сметані на сковороді

При подачі страву посипати подрібненою зеленню.

Курячі шлуночки зі стручковою квасолею в сметані на сковороді

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons