Курячі шлуночки зі стручковою квасолею та сметаною — ну дуже смачний обід
Сезон свіжої спаржевої квасолі давно пройшов, але для цього рецепту цілком підійде і покупна свіжозаморожена квасоля, яку можна купити без особливих проблем. Приготувати її можна за численними рецептами.
А якщо потрібно ситно нагодувати своїх близьких, то зверніть увагу на пропоновану страву з курячими шлуночками. Словами смак не передати, ви повинні спробувати його самі. Впевнена, що рецепт вам сподобається!
Складові:
- Шлуночки курячі (очищені) – 500 г
- Квасоля стручкова (спаржева) – 350 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сметана – 2 ст. ложки
- Часник – 1 зубчик
- Сіль за смаком
- Зелень петрушки – за потребою
- Олія — за потребою
Курячі шлуночки зі стручковою квасолею в сметані на сковороді
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Курячі шлунки глибоко надрізати вздовж майже навпіл, видалити вміст, зняти внутрішні плівки і добре промити.
Викласти шлуночки в киплячу воду та відварити до готовності. Курячі шлуночки зрілих курок необхідно варити на повільному вогні під кришкою протягом 1,5 години. Шлунки молодих курок і курчат готуються протягом 30-45 хвилин. Готові шлунки розрізати на чотири частини.
Цибулину очистити та подрібнити.
Моркву вимити, очистити, обполоснути та натерти на великій тертці.
На сковороді розігріти олію і обсмажити на ній цибулю до напівм’якості.
До цибулі додати моркву.
Продовжувати обсмажування до м’якості овочів.
У сковороду до овочів викласти шлуночки.
Все перемішати та тушити близько 5 хвилин.
Стручки квасолі у стадії воскової зрілості обрізати з кінців, видалити волокна і нарізати шматочками довжиною 4 см. Можна взяти і оброблену квасолю свіжозаморожену.
Квасолю пробланшувати в окропі протягом 5 хвилин і охолодити в холодній воді.
Зубчик часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки і порубати.
У сковороду додати квасолю та часник, полити сметаною та посолити.
Суміш тушити під кришкою на середньому вогні приблизно 15 хвилин.
При подачі страву посипати подрібненою зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!