Курячі шлуночки в томатному соусі
Ділюсь з усіма рецептом приготування курячих шлуночків у томатному соусі. З усіх курячих субпродуктів найдовше готуються шлуночки, які називають м’язовими. Оскільки вони щільні, швидше доходять до готовності в кислому середовищі. Подають шлуночки із улюбленим гарніром. Ситно, смачно та дешево!
Інгрідієнти:
- Шлунки курячі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Морква (велика) – 1 шт.
- Томатна паста – 3–4 ст. ложки
- Борошно пшеничне — 2-3 ст. ложки
- Олія — за потребою
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Рецепт приготування курячих шлуночків в томатному соусі
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Курячі шлунки глибоко надрізати вздовж майже навпіл, видалити вміст, зняти внутрішні плівки і добре промити, потім розрізати на 3–4 частини.
У глибоку сковороду викласти підготовлені шлуночки та залити їх водою так, щоб вона лише покрила їх.
Сковороду накрити кришкою, довести вміст до кипіння і згасити до м’якості. Курячі шлуночки зрілих курок необхідно гасити на повільному вогні протягом 1,5 години. Шлунки молодих курок і курчат готуються протягом 30-45 хвилин.
Цибулини очистити та дрібно нарізати.
Моркву вимити, очистити та натерти на великій тертці.
Цибулю викласти на сковороду з розігрітим маслом і обсмажити до напівготовності.
До овочів додати томатну пасту, розведену в невеликій кількості води.
Усі разом згасити протягом 5 хвилин.
Борошно висипати на суху сковороду і при помішуванні підсушити на слабкому вогні до легкого пожовтіння.
Додати борошно в овочеву масу.
Додати овочеву масу до шлуночків та перемішати.
Протушити все разом протягом 7-10 хвилин.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!