Меню

Гарячі страви 7.04.2023

Смачні курячі шлуночки запечені під сирною шапкою

Цю страву гідно оцінять ті, хто любить смачно та ситно поїсти. З усіх субпродуктів птиці найменше рецептів страв із шлуночків. Я вирішила заповнити цю прогалину. Сподіваюся, що запропоновану страва високо оцінить ваша родина.

Готується воно без жодних проблем із самих ходових продуктів. Для запікання найкраще взяти керамічні горщики. Страви в них виходять особливо смачними. Готуйте, пробуйте та ділитесь враженнями!

 

Інгрідієнти:

  • Шлунки курячі – 300 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сир твердий тертий – 1 ст. ложка
  • Масло вершкове – 15 г
  • Майонез – 1,5 ст. ложки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

Смачний рецепт приготування курячих шлуночків з покроковими фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти.
субпродукти

Курячі шлунки глибоко надрізати вздовж майже навпіл, видалити вміст, зняти внутрішні плівки і добре промити.
шлунки

Перекласти шлунки в каструлю, залити гарячою водою та відварити до готовності.

Курячі шлуночки зрілих курок необхідно варити на повільному вогні під кришкою протягом 1,5 години. Шлунки молодих курок та курчат готуються протягом 30–45 хвилин.

Готові шлунки охолодити та нарізати дрібними шматочками.
варені шлунки

Цибулину очистити і дрібно нарізати.
цибуля

Викласти цибулю на сковороду з розігрітим вершковим маслом і обсмажити до м’якості та легкого підрум’янювання.
смажити цибулю

З’єднати шлуночки зі смаженою цибулею, посолити, поперчити та заправити майонезом.

Суміш добре перемішати.

Масу викласти в керамічний горщик, розрівняти і злегка утрамбувати. Не слід наповнювати горщик дуже високо, щоб під час запікання вміст горщика не виплескувався через край.
в горшику

Сир натерти на великій тертці.
сир

Посипати шлуночки сиром.

Горщик накрити кришкою, поставити в холодну духовку, розігріти до температури 180 ° С і готувати шлуночки протягом 30-40 хвилин. Якщо використовувати не керамічну посуду, а металеву, то ставити її можна вже в розігріту духовку.
шлунки в горщику

Подати курячі шлуночки, як самостійну страву, чи з улюбленим гарніром.
курячі шлуночки

Коментарі до статті: 1
  1. Андрій

    Ці запечені курячі шлуночки під сирною шапкою просто вирушають на новий рівень смакових вражень! Це неперевершена комбінація ніжного курячого м’яса та ароматного сиру, що робить цю страву неперевершено смачною.

    Приготування цього рецепту — справжня насолода. Шлуночки випікаються до совершенства, стаючи м’якими, соковитими і надзвичайно смачними. А сирна шапка, яка тане в роті, надає страві неперевершеної ароматності та пікантності.

    Один з головних плюсів цього рецепту — його універсальність. Шлуночки під сирною шапкою ідеально підходять як головна страва на вечерю або обід, або як гаряча закуска на вечірку або святковий захід. Вони гармонійно поєднуються з різноманітними гарнірами та салатами, створюючи чудове поєднання смаків.

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons