Готуєм найсмачніші мідії з часником у білому вині по-італійські
Середземноморська і, зокрема, італійська кухня багаті на страви з риби та морепродуктів. І ми теж сьогодні приготуємо мікс морських молюсків у білому вині з часником, петрушкою та оливковою олією.
З мідіями знайомі усі. Вонголе, вони ж венерки, і фазоліни – два види двостулкових морських молюсків, які в Італії улюблені та широко використовуються у кулінарії. Ці моллюски не культивують штучно, а збирають по берегах Адріатики та Тірренського морів.
Продають вонголі та фазоліні або у свіжому, або у замороженому вигляді. Заморожені можуть бути частково або повністю очищені від раковин. Якщо пощастить купити їх свіжими, зверніть увагу на те, що стулки раковин повинні бути щільно закритими.
Для приготування морських молюсків у білому вині по-італійськи потрібно:
- — кілограм міксу молюсків, свіжих чи заморожених;
- — часник – один зубчик, максимум два;
- — петрушка;
- — біле вино, сухе;
- — оливкова олія.
Як приготувати мідії в білому вині, рецепт з фото по-італійські
Ставимо велику сковорідку на сильний вогонь, і висипаємо на неї попередньо вимиті мідії, вонголі та фазоліні одночасно. Накриваємо кришкою.
Нам потрібно, щоби моллюски швидко відкрилися. Хвилини через 3 дивимося — якщо більша частина відкрилася — обережно зливаємо воду зі сковорідки. Вона була усередині закритих раковин. Зливати її потрібно обов’язково, бо це – ропа. Щоб морські моллюски добре збереглися, перед продажем їх тримають кілька годин у дуже солоній воді.
Заздалегідь нарізаємо часник та зелень петрушки.
Коли злили ропу, ллємо на сковорідку трохи оливкової олії та приблизно склянку білого вина. Все готуємо на сильному вогні, тому що морепродукти готуються дуже швидко, зараз нам потрібно отримати соус.
Хвилини через 2 всипаємо часник і зелень петрушки, ще кілька хвилин — і все готове!
Їсти ці морські моллюски в білому вині по-італійськи потрібно відразу, макаючи м’ясо молюсків у винно-часниковий соус.
Смачного! Також пропонуємо спробувати приготувати салат із морепродуктів.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!