Меню

Випiчка 23.04.2023

Ромова баба — класичний рецепт з фото


Ромова баба смачна, ароматна, соковита та м’яка випічка, яка нікого не залишить байдужим. Це дріжджовий кекс у вишуканому сиропі з додаваенням апельсинової цедри та рому.

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • Молоко жирність 3,2% – 30 г;
  • Дріжджі свіжі – 10 г (або 3 г сухих);
  • Цукровий пісок – 20 г;
  • Ванільний цукор – 1 п.;
  • Яйце категорії С1 – 2 шт.;
  • Вершкове масло – 70 г;
  • Родзинки – 60 гр.;
  • Борошно пшеничне – 210 г (зміст білка від 12 г);
  • Сіль — ½ ч.л.

Для сиропу:

  • Вода – 350 мл;
  • Цукровий пісок – 170 г;
  • Цедра одного апельсина;
  • Ром — 80-100 гр.

Для глазурі:

  • Сік апельсина – 1 ст.
  • Цукрова пудра.

Ромова баба, смачний рецепт з фото покроково

Приготування

1. Попередньо замочіть родзинки в апельсиновому соку. Для приготування ромової баби краще використовувати  міксер зі спеціальними насадками. У миску налийте тепле молоко, додайте дріжджі та 1 чайну ложку цукру. Перемішайте добре і залиште в теплому місці на 10-15 хвилин, щоб дріжджі прокинулися.

2. На поверхні суміші має утворитися шапочка.


3. У дріжджову суміш додайте цукор, що залишився, ванільний цукор і яйця кімнатної температури, борошно, просіяне (210 г) на борошно, висипте сіль.

4. Почніть заміс тіста, місити потрібно довго близько 15 хвилин. Не припиняючи заміс додайте вершкове масло по 2-3 кубики, масло має бути кімнатної температури. Тісто необхідно знову місити близько 10-15 хвилин. Тісто в кінці буде м’яке, але має відходити від стін.

тісто
5. Наприкінці замісу тіста додайте родзинки.


6. Чашу з тістом накрийте харчовою плівкою і залиште на розстойку близько 1,5 години.


7. Тісто має збільшитися в обсязі щонайменше в 2,5 рази.


8. Форми для випічки добре змастіть вершковим маслом. Тісто обомніть і розділіть на рівну кількість (за кількістю форм), кожен шматочок округліть, розкладіть по формах.


9. Накрийте форми вологим рушником і залиште підійти.


10. Тісто має збільшитися вдвічі.

ромові баби
11. Випікайте ромові баби при температурі 180 ° С близько 20-25 хвилин до золотистого кольору.


12. Для приготування сиропу, в сотейник покладіть цукор, воду та цедру апельсина, перемішайте.


13. Поставте сотейник на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть сироп із вогню, остудіть і додайте ром.

баба в ромі
14. Потім кожну ромову бабу добре викупайте в сиропі.

ромова баба
15. Зверху ромові баби прикрасьте глазур’ю. Для її приготування візьміть апельсиновий сік та цукрову пудру близько 100 г. Все добре перемішайте та доведіть до консистенції розтопленого шоколаду. Відразу нанесіть на виріб.

ромові баби

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons